Perfecte voorbeelden van veilig werken

Door F.W. (Frank) Slooten , 05 maart 2018

Perfecte voorbeelden van veilig werken

Veilig werken is iedere dag belangrijk, maar iedere dag brengt risico's met zich mee. Voor iedere organisatie en iedere werknemer zijn de risico's anders. Bekijk onderstaande film en kijk wat u herkend.

Workshop Veiligheid

De afdeling Midden Zuid-Holland nodigt u graag uit voor de workshop ‘Hoe communiceer ik met mijn medewerkers over Veiligheid en Veilig werken?’, inclusief een rondleiding door de Brandweerkazerne Oosterheem in Zoetermeer.

In de branche wordt vaak gedacht dat de veiligheidsmaatregelen en veilig werken perfect georganiseerd is. Als leidinggevende kan je hierdoor denken dat je in control bent. Dit kan beter. Je moet zelf actief met veiligheid en veilig werken bezig zijn, anders kun je dit niet uitdragen.

In deze workshop laten we zien dat communicatie en het overbrengen van communicatie een lastig item is met betrekking tot veiligheid. In een open dialoog met een spelelement hierin gaan we samen ontdekken hoe u uw communicatie overbrengt.

Voor wie is de workshop?

De workshop is gericht op leidinggevenden zoals directeuren, projectleiders, uitvoerders en voormannen van bedrijven die operationeel verantwoordelijk zijn voor werkzaamheden die de meeste risico’s met zich meebrengen. Wie houd zich binnen uw bedrijf bezig met veiligheid?

Locatie

Brandweer Kazerne Oosterheem
Olof Palmelaan 1, 2729 NA Zoetermeer

Programma

15.15u Inloop
15.30u Rondleiding door de Brandweerkazerne
16.00u Presentatie - Hoe borg je veiligheid in je bedrijf?
16.45u Serious Game - Hoe komt informatie over op onze medewerkers
17.30u Napraten met borrel en hapje

Mocht u vragen hebben of zich willen aanmelden, dan kunt u contact opnemen met Frank Slooten via f.slooten@bouwendnederland.nl of tel. 079 – 325 2272.Over de auteur

F.W. (Frank) Slooten

Adviseur Onderwijs & Arbeidsmarkt