Telegraaf: personeelstekort nadert aantal van vóór de crisis

Door Marieke van der Post , 06 maart 2018

Telegraaf: personeelstekort nadert aantal van vóór de crisis

De krapte op de arbeidsmarkt raakt veel sectoren. Volgens Telegraaf zijn chauffeurs, metselaars en verpleegkundigen bijna niet meer te vinden. Het aantal lastig vervulbare vacatures nadert het aantal van voor de crisis.

Tienduizenden bedrijven zitten met de handen in het haar, en de problemen worden alsmaar groter. Door de krapte zullen huishoudens geen onderdak meer kunnen vinden, stelt journalist Ertan Basekin.

In december zei voorzitter Maxime Verhagen in Telegraaf dat er sprake is van een tekort aan personeel en een gebrek aan bouwvergunningen.

Volgens Verhagen wordt het daardoor lastig om de benodigde nieuwbouwwoningen te leveren. „We horen nu al dat sommige bouwwerkzaamheden worden vertraagd, omdat toeleveranciers problemen hebben. Maar het wordt op den duur natuurlijk een lastig verhaal om nieuwe huizen te bouwen als er geen personeel is."

Klik hier voor het artikel op Telegraaf.nl

Instroomcampagne Je gaat het maken

Als antwoord op het grootschalige personeelstekort heeft Bouwend Nederland eerder in samenwerking met opleidingsbedrijven, scholen en regionale initiatieven geïnvesteerd in een grootschalige instroomcampagne. Steeds minder jongeren kiezen immers voor een opleiding in de bouw en infra. Om te kunnen voldoen aan de vervangingsvraag en verwachte groei zijn de komende vijf jaar naar schatting 8000 nieuwe arbeidskrachten nodig.

Bouwend Nederland heeft een campagne voor jongeren gelanceerd, die bestaat uit onder meer een campagnewebsite en campagnepagina's op Facebook, Instagram en YouTube. Onze campagne is erop gericht om zoveel mogelijk jongeren te laten kiezen voor een opleiding in de bouw en infra.

Klik hier voor meer informatie over de inzet van Bouwend Nederland op het gebied van instroom »


MODERN PERSONEELSBELEID EN DUURZAME INZETBAARHEID ARBEIDSMARKT

Over de auteur

M.J.T.P. (Marieke) van der Post

Beleidsadviseur Onderwijs en Arbeidsmarkt