Energietransitie vraagt ander soort specialisten

Door F.W. (Frank) Slooten , 07 maart 2018

Energietransitie vraagt ander soort specialisten

Tijdens de WERKtop 2018 van de Gemeente Den Haag op donderdag 15 maart gaat het over De Toekomst van Werk. Eén van de vragen die centraal staat, is wat de energietransitie betekent voor werkgevers en werknemers. Voorzitter van Bouwend Nederland Maxime Verhagen is erbij. U ook?

Het vinden van goede arbeidskrachten is een uitdaging, dat weet elke werkgever. Met name in de sectoren bouw en techniek is een groot tekort aan personeel en door de energietransitie ontstaat alleen maar meer krapte. De overgang naar groene energie met gebruikmaking van zon, wind, water en biomassa vraagt hele andere specialismen dan de inzet van fossiele brandstoffen.

Sector promoten of banen aanbieden

Tijdens de WERKsessie ‘Energietransitie en het vinden van personeel’ kunt u deelnemen aan een minidebat onder leiding van onder andere Frank Slooten, adviseur Onderwijs & Arbeidsmarkt bij Bouwend Nederland. Is het bijvoorbeeld niet beter om de sector te promoten in plaats van alleen maar banen aan te bieden? En hoe kunt u de zoektocht naar specialisten concreet aanpakken?

De toekomst van werk

De WERKsessie maakt deel uit van een middagvullend programma in de Nieuwe Kerk in Den Haag. Daar wordt dit jaar voor de derde keer de WERKtop georganiseerd voor werkgevers uit het midden- en grootbedrijf. Het thema is De Toekomst Van Werk, inspelend op de gevolgen van onder andere de technologische ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Wat betekenen digitalisering, robotisering en automatisering voor de toekomst van werk? Gaat dit ten koste van werkgelegenheid of creëert dit juist nieuwe kansen?

Vormgeven aan een inclusieve arbeidsmarkt

Wethouder Rabin Baldewsingh opent de WERKtop 2018 met een oproep om met elkaar vorm te geven aan een arbeidsmarkt waarin iedereen mee kan (blijven) doen. Daarna volgt een inhoudelijke kickstart met als sprekers: visionair en politicoloog Jonathan Holslag en SER-voorzitter Mariëtte Hamer. Voorzitter van Bouwend Nederland Maxime Verhagen praat mee tijdens de rondetafeldiscussie.
Wees er ook bij op donderdag 15 maart en meld u hier aan.

Praktische informatie:

Meer informatie en het volledige programma vindt u op: www.werktop2018denhaag.nl

WERKtop 2018
Thema: De Toekomst Van Werk
Datum: donderdag 15 maart 2018
Plaats: Nieuwe Kerk, Den Haag
Tijd: 12:00 – 18:00 uur


DUURZAAMHEID ONDERWIJS EN OPLEIDING BEROEPSONDERWIJS EN HOGER ONDERWIJS INSTROOM

Over de auteur

F.W. (Frank) Slooten

Adviseur Onderwijs & Arbeidsmarkt