Noord-Holland Noord maakt werk van aardgasvrij bouwen

Door R. (Ruben) Heezen , 12 maart 2018

Noord-Holland Noord maakt werk van aardgasvrij bouwen

17 gemeenten in Noord-Holland Noord ondertekenden donderdag 8 maart in Heerhugowaard tijdens een symposium over aardgasvrij bouwen een intentieverklaring om nieuwbouwprojecten aardgasvrij te maken.

Onder het toeziend oog van zo’n 200 aanwezigen, waaronder de gedeputeerde van de provincie Noord-Holland, zette ook Bouwend Nederland afdeling Noord Holland Noord een handtekening onder de verklaring. 

Terecht kwam vanuit de zaal de opmerking dat het mooi is om ambities te formuleren maar dat het zaak is om écht iets te gaan doen. Volgens wethouder Samir Bashara van Hoorn, één van de initiatiefnemers van de verklaring, is dat precies het geluid dat Bouwend Nederland al twee jaar later horen tijdens onder meer de Gemeentelijke Bouw- en Infra Overleggen. Bashara liet weten dat de verklaring meer is dan het uitspreken van een intentie. De ondertekenaars gaan het ook daadwerkelijk in hun regelgeving implementeren, liet de wethouder weten. Omdat ze het er over eens zijn dat nieuwbouw is waar je moet beginnen bij het verduurzamen van woningen, hebben de 17 gemeenten afgesproken aardgasvrije bouw te verplichten bij aankomende nieuwbouwprojecten.Over de auteur

R. (Ruben) Heezen