BouwTalent Zuid zoekt leerwerkplekken voor nieuwe lichting hbo studenten

Door Karin Oomen , 12 maart 2018

BouwTalent Zuid zoekt leerwerkplekken voor nieuwe lichting hbo studenten

BENT U ER KLAAR VOOR?

BouwTalent Zuid, de duale opleider op hbo niveau, is inmiddels weer gestart met de intakegesprekken van nieuwe potentiële duale studenten. Deze studenten gaan eind augustus 2018 starten met hun HBO-studie.

Voor al deze aankomende talenten zoeken zij per eind augustus weer een leerwerkplek! Heeft u mogelijkheden binnen uw bedrijf? Meldt u dan nu aan via onderstaande link en ontvang meer informatie!

https://fd2.formdesk.com/bouwtalentzuid/inventarisatie_LWP

Wie/wat is BouwTalent?

BouwTalent is hèt expertisecentrum van duaal studeren, dè brug tussen leren en werken. Bij BouwTalent leren en werken studenten tegelijkertijd. Unieke hbo opleidingen in Bouwkunde en Civiele Techniek die opleiden tot ‘Bouwers van de Toekomst’. En daar zijn er niet veel van in NL.

BouwTalent-studenten volgen een duale hbo opleiding. Ze werken en leren tegelijkertijd.

Theoretisch leren ze bij Avans Hogeschool in Tilburg of bij Windesheim Hogelschool in Almere. Praktisch leren ze op gedetacheerde leerwerkplekken bij speciaal geselecteerde bedrijven en organisaties in de bouwbranche.

Vanzelfsprekend staan de studieresultaten en ontplooiing van de talenten van de studenten hoog in het vaandel bij BouwTalent. Dan heb je er als leerwerkbedrijf ook heel veel plezier van. Wij weten dat als geen ander.

Een goede match tussen de student en de ‘praktijk’ is dan ook super belangrijk. Niet alleen moet het klikken op gebied van kennis en vaardigheden maar vooral ook op het persoonlijke vlak is een ‘fit’ essentieel.

Niet alleen de studenten maar ook de leerwerkbedrijven ondervinden veel voordeel van het werken met BouwTalenten. Er is wel een voorwaarde voor optimaal succes. Beschouw de studenten als collega en niet als stagiaire. Pas dan brengen ze je veel wat er nog niet is en op die manier kun je namelijk ook veel van hen leren, nieuwe inzichten vergaren, etc. BouwTalent ondersteunt de bedrijven in het optimaliseren van het (leer) rendement.


ARBEIDSMARKT ONDERWIJS EN OPLEIDING BEROEPSONDERWIJS EN HOGER ONDERWIJS INSTROOMCAMPAGNE INSTROOM

Over de auteur

C.C.J.M. (Karin) Oomen

Adviseur Onderwijs & Arbeidsmarkt