Bouwend Nederland op beroepenavond Montessori College Arnhem d.d. 28 februari

Door Wendy Velthuis , 13 maart 2018

Bouwend Nederland op beroepenavond Montessori College Arnhem d.d. 28 februari

Voor leerlingen van het Arnhemse Montessori College was 28 februari een beroepenavond georganiseerd. Van automonteur tot advocaat en van fysiotherapeut tot cardioloog. Er was een groot scala aan beroepskeuzes om kennis mee te maken voor de jongens en meisjes.
Een klein leger professionals stond gereed om de leerlingen van de bovenbouw, Mavo en Havo enthousiast te maken voor hun beroep.

Uiteraard mocht de bouwsector niet ontbreken. Bruil B.V., Jamai van Galen, stond daar mede namens Bouwend Nederland gewapend met YouTube filmpjes en een fotopresentatie op een scherm.
De informatiebrochure "Toekomstmogelijkheden in de Bouw en Infra" waarin alle denkbare bouw en infra gerelateerde beroepen en benodigde opleidingen in staan vermeld vonden gretig aftrek onder de studenten.

Voor vele een eerste kennis making met de bouw- en infrawereld, met verrassende vragen over wat de verschillende bouwfuncties nu werkelijk inhouden. Opvallend veel animo van de meiden voor het beroep architect en de jonge mannen hadden veel interesse voor een functie als projectleider of uitvoerder.

Een geslaagde avond waarin zij een goede indruk kregen van de uitdagende wereld van techniek én de bouwplaats.


ONDERWIJS EN OPLEIDING

Over de auteur

W.R. (Wendy) Velthuis

Secretaresse

Contactpersoon bij dit bericht

Anne de Jonge

Adviseur Onderwijs & Arbeidsmarkt Regio Oost