Duurzame aanbieder Riezebos Bouwbedrijf viert succesvolle ‘one-stop shop’ aanpak verduurzaming

Door Redactie, 16 maart 2018

Duurzame aanbieder Riezebos Bouwbedrijf viert succesvolle ‘one-stop shop’ aanpak verduurzaming

Op 15 maart proostte het consortium Duurzaamheid Combinatie Zwolle (DCZ), waar Bouwend Nederland lid Riezebos Bouwbedrijf onderdeel van is, op de successen die geboekt werden met de ‘one stop shop’ aanpak van het samenwerkingsverband. Particuliere woningbezitters worden hiermee van A tot Z ondersteund in het verduurzamen van de woning én hebben één contactpersoon die alles regelt. Al 400 woningeigenaren maakten in 2017 via DCZ gebruik van een energiescan.

Klaas Willem Riezebos, directeur van Riezebos Bouwbedrijf uit Genemuiden mag zich sinds begin 2018 Duurzame Aanbieder noemen en is sinds 2015 aangesloten bij het consortium. Samenwerkingsverband DCZ bestaat uit zeven bedrijven uit de bouw-, isolatie-, advies- en installatie en onderhoudssector. Riezebos Bouwbedrijf heeft binnen de Duurzame Aanbieder een uitvoerende rol. Doordat samengewerkt wordt met verschillende disciplines, beschikt het consortium over alle benodigde kennis om een professioneel en duidelijk advies te geven, en indien gewenst ook de uitvoering voor haar rekening te nemen.

“We hebben met DCZ heel sterk ingezet op de particuliere markt waarin we voor onze klanten één aanspreekpunt creëren die hen volledig ontzorgt. De klant heeft alleen contact met de energieprestatieadviseur binnen DCZ. Met deze aanpak onderscheid je je van de rest én kom je verder, is onze gedachte,” zegt Riezebos. “Deze werkwijze sluit natuurlijk naadloos aan bij de Duurzame Aanbieder, dus hebben we ons daar bij aangesloten. Met dit label weet de klant zeker dat hij kiest voor betrouwbaarheid en kwaliteit. Zie het als een soort keurmerk.”

Onderscheidend vermogen

“Uit onderzoek is gebleken dat de particulier moeite heeft met het vinden van een betrouwbare aanbieder voor het verduurzamen van de woning,” vertelt Helen Visser, adviseur Duurzaamheid bij Bouwend Nederland. “De Duurzame Aanbieder ontzorgt de particulier helemaal. Deze heeft niet alleen alle disciplines in huis om een woning (compleet) te verduurzamen, maar kan ook adviseren over subsidiemogelijkheden en nazorg bieden.” De Duurzame Aanbieder is ontwikkeld door Bouwend Nederland, UNETO-VNI en OnderhoudNL en wordt ondersteund door de VNG, het Ministerie van Binnenlandse Zaken én door alle lokale energieloketten. Visser: “Hierdoor onderscheidt de Duurzame Aanbieder zich in de markt. Het energieloket verwijst de particulier direct door naar een Duurzame Aanbieder en dat geldt ook voor de overheidscampagne ‘energiebesparendoejenu.nl’. Op die manier sta je als bedrijf of consortium met dit duurzaamheidslabel vooraan.”

Voorsorteren en profileren

In het huidige regeerakkoord wordt voor het eerst fors ingezet op verduurzaming, ook voor de particulier. Verder is een groot aantal partijen, waaronder Bouwend Nederland, banken en pensioenfondsen maar ook de Rijksoverheid, hard bezig om bijvoorbeeld nieuwe financieringsvormen te creëren, waardoor het voor particuliere huizenbezitters financieel aantrekkelijker en gemakkelijker wordt te verduurzamen.

Daarnaast moeten gemeenten actief aan de slag met een wijkgerichte aanpak en hebben aanbieders nodig die hen daarbij kunnen helpen. “Dus hele wijken verduurzamen in plaats van huis voor huis. Want als we in het huidige verduurzamingstempo doorgaan, zijn we volgens Bernard Wientjes, voorzitter Bouwagenda, pas in 2350 energieneutraal,” aldus Visser. “Door u nu al aan te melden bij de Duurzame Aanbieder kunt u hierop voorsorteren en u nu al profileren.” Bouwend Nederland biedt leden die zich willen kwalificeren individuele ondersteuning, en helpt desgewenst met het vinden van samenwerkingspartners, zodat de particulier ook daadwerkelijk één aanspreekpunt heeft voor alle werkzaamheden. Klik hier voor meer achtergrondinformatie over de Duurzame Aanbieder.


DUURZAAMHEID ENERGIEZUINIGE BESTAANDE BOUW BEVORDEREN KETENSAMENWERKING ONDERNEMERSCHAP EN INNOVATIE

Contactpersoon bij dit bericht

Helen Visser

Programmamanager Duurzaamheid