Hartstochtelijke wake-up call tijdens dialoogsessie Uitgeest

Door R. (Ruben) Heezen , 16 maart 2018

Hartstochtelijke wake-up call tijdens dialoogsessie Uitgeest

Ruim 100 mensen waren donderdag 15 maart aanwezig bij de dialoogsessie in Uitgeest. Ze hoorden Arjan Putter voorzitter van afdeling IJmond-Kennemerland een dringende oproep richting de politiek doen om nu eens te gaan samenwerken.

Met nog minder dan een week te gaan tot de gemeenteraadsverkiezingen had de dialoogsessie in Uitgeest vooral het karakter van een politiek debat. Naast politici en Bouwend Nederland-lidbedrijven waren er ook veel ondernemers en inwoners van de gemeente Uitgeest aanwezig. Een uitgelezen mogelijkheid voor de politieke partijen om hun standpunten nog maar weer eens over het voetlicht te brengen en te proberen zwevende kiezers te overtuigen.

Hoogste tijd voor daden!
Maar de politiek werd door diezelfde ondernemers en inwoners ook zeer nadrukkelijk op verantwoordelijkheden gewezen toen de woningopgave ter sprake kwam. Uitgeest, een gemeente met ruim 13.000 inwoners, moet 800 woningen realiseren. Partijen kunnen het er echter niet over eens worden hoe dat moet worden aangepakt. Zo is voor sommigen hoogbouw absoluut geen optie en vinden anderen het bezwaarlijk om meer ruimte te maken voor woningen door sportfaciliteiten naar buiten te plaatsen. De uitzichtloze discussie ontlokte Arjan Putter, mede-eigenaar van Aannemersbedrijf J.M. Putter en voorzitter van de afdeling IJmond Kennemerland, de hartstochtelijke oproep om nu eens eindelijk te gaan samenwerken. “We zien wel met z’n allen de maatschappelijke uitdaging die er ligt om 800 nieuwe duurzame woningen te bouwen en bestaande woningen te verduurzamen maar de consequenties die daar mee gepaard gaan willen we niet zien en nemen. Het is tijd om aan te pakken in plaats van geld te blijven stoppen in allerlei onderzoeken en planvorming zonder dat daar iets van wordt gerealiseerd”, luidde zijn boodschap. Met een luid applaus lieten inwoners en ondernemers van Uitgeest weten achter deze oproep te staan. Hoopgevend voor de Noord-Hollandse gemeente is dat ook diverse politici hun instemming betuigden.
Bouwend Nederland benadrukte ook nog eens hoe belangrijk het is dat gemeenten hun nek uitsteken en aan de slag gaan om de opgaven aan te pakken. Bouwend Nederland denkt en werkt daar dolgraag bij mee.Over de auteur

R. (Ruben) Heezen