AVG houdt meewerkende partners in Utrecht bezig

Door A.L. (Lenneke) Neef , 29 maart 2018

Natuurlijk waren de meewerkend partners 29 maart bij hun halfjaarlijkse bijeenkomst geïnteresseerd in de voortgang van de CAO-onderhandelingen en FuWa. Maar het was vooral de AVG waar het een groot deel van het interactieve overleg over ging.

Hoe gaan jullie om met de nieuwe wetgeving? Hoe zorgen jullie dat niet iedereen zomaar in het systeem kan en de personeelsdossiers kan bekijken? Deze en nog veel meer vragen kwamen er donderdag 29 maart langs bij het meewerkend partneroverleg van de Utrechtse afdelingen. Voor alle deelneemsters aan de bijeenkomst bleek er nog veel onduidelijk over de Algemene verordening gegevensbescherming die 25 mei wordt ingevoerd. Het overleg was dan ook een uitgelezen kans om daar over van gedachten te wisselen en elkaar praktische tips te geven om beveiliging en registratie op orde te krijgen. Over software bijvoorbeeld waarmee eenvoudig een deel van de server kan worden afgeschermd zodat niet iedereen in het bedrijf daar toegang toe heeft. En zo werden er meer tips en adviezen uitgewisseld om de nieuwe uitdagingen op een efficiënte manier aan te pakken.

Voor meer informatie of aanmelding voor het Meewerkend Partner overleg of andere contactgroepen in de regio Randstad Noord, kunt u contact opnemen met Lenneke Neef, adviseur Sociale Zaken, Regio Randstad Noord, l.neef@bouwendnederland.nl 020 - 575 67 00.Over de auteur

A.L. (Lenneke) Neef