Graafschade, afwijzen aansprakelijkheid kan

Door Redactie, 09 april 2018

Op 8 februari jl. vond een bijeenkomst plaats met infra bouwers en deskundigen van zowel Bouwend Nederland als Meeus Bouw en Infra waarin met name gesproken is over het voorkomen van graafschade en hoe te handelen bij schades. Naar aanleiding van de vraag naar een voorbeeldbrief voor afwijzing van aansprakelijkheid bij schopschade treft u twee voorbeeld exemplaren aan. Voor de WIBON helpdesk zie onderaan dit artikel

Voorbeeldbrief afwijzing aansprakelijkheid: dit betreft de formulering van een standaard brief t.b.v. afwijzing aansprakelijkstelling schopschade, als basis voor een standaard afwijzing. Regelmatig wordt hierop een reactie verkregen onder aanvoering van een arrest uit 2010. Daarop kan vervolgens als voorbeeld weer een reactie terug worden gegeven.

Voorbeeld reacties en standvastigheid: dit document is illustratief en laat zien dat het sturen van een afwijzingsbrief kan leiden tot langdurig ping pongen. In dit geval is een schade aan een coaxkabel 7 keer afgewezen, maar is het sinds aug 2017 stil.

De presentaties van deze bijeenkomst kunt u hier nazien:

- Presentatie Meeus Bouw en Infra

- Presentatie Baas bv

- Presentatie Go Connect

U kunt voor nadere informatie of ondersteuning ook contact opnemen met de WIBON Helpdesk. wionhelpdesk@meeus.com

De Bouwend Nederland Helpdesk WIBON-schaden is op werkdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur bereikbaar op telefoonnummer 020 301 86 27.
De betreffende consultant is Wendy Wolbers.Contactpersoon bij dit bericht