Aan de slag met de AVG: "Fijn om handvatten te krijgen"

Door Redactie, 10 april 2018

Aan de slag met de AVG: "Fijn om handvatten te krijgen"

Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). Uw bedrijf krijgt meer verplichtingen. Daarbij geldt continu de afweging, wat mag nog wel of niet geregistreerd worden? Bouwbedrijf De Heilijgers heeft de Incompany cursus ‘Aan de slag met… de AVG’ gevolgd en was hier zeer tevreden over.

‘Aan de slag met… de AVG’ heeft een zeer positieve indruk gemaakt op de deelnemers van de Heilijgers. Elke werknemer heeft deze cursus een zeer ruime voldoende gegeven. Ze geven aan dat ze concrete informatie krijgen, door middel van duidelijke uitleg met voorbeelden. De inhoud, de omvang en het doel van AVG is de medewerkers helemaal duidelijk gemaakt. De trainer heeft deze informatie gekoppeld aan acties die De Heilijgers kunnen ondernemen. “We hebben duidelijke handvaten gekregen om mee verder te gaan”, aldus een werknemer van de Heilijgers.

Een ruime 8!
Hoe beoordeel je de cursus op inhoud, praktijkgerichtheid, interactiviteit en meerwaarde in de dagelijkse praktijk? Op deze vier beoordelingspunten scoort de cursus gemiddeld een ruime 8,0. Hoe beoordeel je de trainer, de locatie, het tijdsbestek, de organisatie in het algemeen en het contact met de Academy? Ook op deze vijf beoordelingscriteria scoort ‘aan de slag met… de AVG’ gemiddeld een ruime 8,0. Maar hoe kwamen de werknemers van de Heilijgers nou in contact met deze cursus? De meesten werden getipt door hun werkgever, terwijl anderen de cursus tegenkwamen op de website of de nieuwsbrief van Bouwend Nederland. Maar de Heilijgers zijn ook lid van BNL, dus zo was de link ook snel gelegd.

De medewerkers van de Heilijgers zouden stuk voor stuk zowel ‘aan de slag met… de AVG’ als de BNL Academy aanraden aan hun collega’s. Waarom? Omdat de cursus duidelijke, inhoudelijke en begrijpelijke informatie en relatie naar de praktijk bevat. “Je wordt er bewust van welke gegevens je kan delen en welke je moet bewaren”, concludeert een medewerker van de Heilijgers.

Ook deelnemen?
Vind jij het ook fijn om handvaten te krijgen? Ga dan naar de cursuspagina van ‘aan de slag met… de AVG’ en schrijf je in!