NK metselen gestart in Grou

Door Redactie, 11 april 2018

NK metselen gestart in Grou

Op woensdag 11 april start in Leeuwarden het NK Metselen 2018. De winnaar, en de andere deelnemers aan deze landelijke finale om de Zilveren Troffel, wacht een gouden toekomst want de bouw schreeuwt om vakmanschap. Of zoals wethouder Friso Douwstra van de gemeente Leeuwarden in het programmaboekje schrijft: 'Voor de deelnemers aan dit kampioenschap heb ik goed nieuws: de arbeidsmarkt staat om jullie te springen! Na het afronden van de opleiding zijn jullie ‘vakspecialisten’ in een markt met moeilijk vervulbare vacatures.'

Bouwend Nederland weet hoe belangrijk het is om goede nieuwe vakmensen op te leiden en is daarom de campagne ‘Je gaat het maken’ gestart om met name jongeren tussen de 14-18 jaar te inspireren, motiveren en enthousiasmeren om voor een baan in de bouw of infra te kiezen. Mede daarom ondersteunt Bouwend Nederland deze metselwedstrijd.

Kom tussen 11 en 13 april naar het wedstrijdterrein in Grou (gemeente Leeuwarden) en zie de finalisten aan het werk. Blader hier door het programmaboekje, bekijk het wedstrijdprogramma en zie wie er aan de wedstrijd deelnemen. Na drie dagen metselen is de prijsuitreiking op vrijdag 13 april.

Voor meer informatie en initiatieven rond de instroomcampagne ‘Je gaat het maken’ klik hier. Volg deze campagne ook op Instagram en YouTube.


ONDERWIJS EN OPLEIDING