Kick-off van Innovation on Site TU/e editie 2018

Door Karin Oomen , 19 april 2018

Kick-off van Innovation on Site TU/e editie 2018

Woensdag 25 april is het zover. Dan vindt de kick-off plaats van Innovation on Site editie 2018 en pitchen de deelnemende bedrijven de vraagstukken, waarvoor ze de studenten uitdagen een innovatieve oplossing te bedenken.

Innovation on Site is een activiteit georganiseerd door studievereniging SUPport en Bouwend Nederland regio Zuid, waarbij de studenten een innovatieve oplossing bedenken voor een ‘probleem’ dat voorafgaand, tijdens of na afloop van een bouwproject speelt. De focus ligt niet alleen op het vinden van de optimale oplossing, maar ook op de meest innovatieve toegevoegde waarde in ontwerp, constructie, materiaal, tijd en kosten.

Waar voorgaande jaren de focus van de probleemstelling nog voornamelijk lag op de uitvoering, trekken we het dit jaar breder naar zowel het voortraject als de maintenance fase. De studenten lopen hierbij in groepen van 3 á 4 personen gedurende minimaal 5 dagen mee op projectlocatie waar het desbetreffende probleem speelt om deze te analyseren. Vrijdag 22 juni zijn de eindpresentaties.

Innovation on Site kan alleen georganiseerd met inzet van onze leden. We danken dan ook de volgende bedrijven voor hun inzet en deelname:

TBI Hazenberg Bouw -  Heembouw Breda - Dura Vermeer Rosmalen en Heijmans Utiliteitsbouw met twee projecten.


ONDERWIJS EN OPLEIDING INSTROOMCAMPAGNE INSTROOM

Over de auteur

C.C.J.M. (Karin) Oomen

Adviseur Onderwijs & Arbeidsmarkt