Leerlingen Beta Challenge Terneuzen winnen Innovatieprijs Bouwend Nederland

Door Marieke van der Post , 20 april 2018

Leerlingen Beta Challenge Terneuzen winnen Innovatieprijs Bouwend Nederland

Nederland staat voor een grote uitdaging: aardgasvrij wonen. Hoe kun je (toekomstige) huiseigenaren zo goed mogelijk adviseren om aardgasvrij te bouwen? Met deze wedstrijdopdracht van Bouwend Nederland gingen honderden vmbo-tl leerlingen aan de slag in de achterliggende maanden. De finale van de wedstrijd vond plaats in zonnige Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Vier groepen die de finale hadden gehaald presenteerden aan een jury van Bouwend Nederland en Beta Challenge. De prijs ging naar leerlingen uit Terneuzen, die naast een aantal innovatieve ideeën voor water en energiegebruik ook een app hadden gemaakt om mensen te informeren.

De jury bestond uit Jan Kets, bestuurslid Bouwend Nederland, Erik Colijn, directeur van Bouwschool Breda en Raymond van Velthoven, bestuursvoorzitter van de Beta Challenge.

Kets overhandigde als juryvoorzitter de prijs aan de enthousiaste leerlingen. Het was een lastige keuze want ook de andere teams hadden goede ideeën. De Beta Challenge leerlingen van de Rijksscholengemeenschap uit Bergen op Zoom verdienen een eervolle vermelding vanwege hun creativiteit: zij wilden aan de slag met een watergenerator en hadden Tesla als grote voorbeeld om een omslag te maken in het denken van mensen.

Alle leerlingen werd gewezen op de vele toekomstmogelijkheden in de bouw via www.jegaathetmaken.nl .


INSTROOMCAMPAGNE INSTROOM

Over de auteur

M.J.T.P. (Marieke) van der Post

Beleidsadviseur Onderwijs en Arbeidsmarkt