De vakman van de toekomst zit nu op het technisch VMBO

Door F.W. (Frank) Slooten , 23 april 2018

De vakman van de toekomst zit nu op het technisch VMBO

De leerling-vakman van nu maakt twee jaar eerder een keuze voor een technisch profiel op het vmbo. Om de kansen in de bouw en infra te laten zien moeten bouw- en infrabedrijven het bouwtechnisch VMBO gaan ondersteunen. Dit was de conclusie tijdens de bijeenkomst #BuildingEducation. Goede contacten door gastlessen en stages met het vmbo in de eigen regio maakt het technisch onderwijs sterker en geeft bedrijven de mogelijkheid talenten te scouten.

Het aantal locaties waar het bouwprofiel op het vmbo wordt aangeboden wordt door het Platform Bèta Techniek per gemeente inzichtelijk gemaakt. Ook het aantal leerlingen in deze bouwtechnische profiel wordt inzichtelijk door de gebruikte kaart. (https://www.toptechniekinbedrijf.nl/thema/behoud-technisch-vmbo)
De hoeveelheid oranje vlekken in de kaart geven aan dat het technisch onderwijs onder druk zou kunnen staan. De ondersteuning vanuit bouw- en infrabedrijven kunnen het vmbo ondersteunen. Bouwend Nederland brengt u graag in contact met het plaatselijk vmbo.

#BuildingEducation is een terugkerende onderwijsbijeenkomst en staat open voor iedereen met een warm hart voor het bouw- en infraonderwijs in Zuid-Holland. Ondernemers, Onderwijs en Overheden spraken tijdens de laatste bijeenkomst over het technisch beroepsonderwijs in Zuid-Holland, de manier waarop een opleidingsbedrijf naar de toekomst kijkt en hoe overheden jongeren kunnen helpen naar een arbeidsmarkt met veel kans op een baan.


ONDERWIJS EN OPLEIDING BEROEPSONDERWIJS EN HOGER ONDERWIJS OPLEIDINGSBEDRIJVEN (INTEGRALE PRAKTIJKCENTRA) INSTROOM

Over de auteur

F.W. (Frank) Slooten

Adviseur Onderwijs & Arbeidsmarkt