Bouwkunde-studenten zijn echte Bouwbazen!

Door D.A.M. (Daniëlla) Traa , 02 mei 2018

Bouwkunde-studenten zijn echte Bouwbazen!

Een projectplan indienen, prijzengeld innen en het ontwerp daadwerkelijk zelf maken. Nadat een viertal studenten van de opleiding Bouwkunde van ROC Midden Nederland in Amersfoort de Bouwbazen Challenge wonnen, plaatsten ze samen met docenten drie portalen in de hal van hun afdeling. Elk met een andere bouwstijl/methode uit de geschiedenis, waardoor men als het ware al lopend een tijdreis meemaakt.

De onthulling
Gebak, ballonnen, toeters en bellen. En de twee van de winnende studenten Kevin Menke en Zoë Ruitenberg op de eerste rij. Na de toespraak van directeur Jan Nieuwenhuizen was het de eer aan Remco Swaab om als bestuurslid van Bouwend Nederland het afzetlint door te knippen. Jan Nieuwenhuizen blikt terug op een geslaagde middag: "Ik dank Bouwbazen heel erg voor dit initiatief. Het gaat niet altijd om het winnen van de prijs, maar vooral om het meedoen."

De Bouwbazen Challenge
Deze jaarlijks terugkerende ontwerpprijsvraag wordt georganiseerd door Bouwend Nederland afdeling Amersfoort met als doel om jongeren te enthousiasmeren voor de bouw. Destijds streden de ROC studenten met 4 andere scholen om de begeerde titel. In totaal waren er 400 inzendingen binnen gekomen.

Bouwbazen finale
Op 6 juni is in Poppodium Fluor vanaf 15.00 uur de finale van alweer de derde editie van de Bouwbazen Challenge. Iedereen die geinteresseerd is in instroom in de bouw is hierbij van harte welkom.

Voor meer informatie: www.bouwbazen.nl


BLIJVEN INVESTEREN IN ONTWIKKELEN (BIO) INSTROOM

Over de auteur

D.A.M. (Daniëlla) Traa