Mensen met uitkering omgeschoold tot glaszetter

Door Redactie, 01 mei 2018

Mensen met uitkering omgeschoold tot glaszetter

Kenniscentrum Glas heeft in april enkele mensen met een uitkering omgeschoold tot assistent glaszetter.

Het was de eerste keer dat het kenniscentrum deze driedaagse cursus, die speciaal is ontwikkeld voor mensen in een uitkeringssituatie, heeft gegeven. Dit gebeurde in samenwerking met twee leerwerkbedrijven: Buro naar Werk en de Dekker Groep.

Cursus

In de cursus wordt naast kennis over glas, glasproducten en plaatsingsvoorschriften aandacht besteed aan het werken met gereedschappen en het plaatsen van glas. Hierbij gaat het om basiskennis en -vaardigheden. De cursus vond plaats in de praktijkruimte van Kenniscentrum Glas te Amersfoort waar materialen als kozijnen beschikbaar zijn. Na het succesvol afronden van de cursus en het behalen van een BVCA-diploma worden de deelnemers voor een werkervaringsperiode bij glaszetbedrijven ondergebracht die vooraf hun interesse in het project hadden opgegeven. Dit wordt gecoördineerd door de leerwerkbedrijven. Doelstelling is dat de assistent glaszetter na die periode bij het glasbedrijf in dienst treedt. Kenniscentrum Glas en de leerwerkbedrijven zullen de komende periode meerdere cursussen Assistent Glaszetter gaan inplannen en ook de overige glasbedrijven die zich hiervoor hadden aangemeld gaan benaderen.

Je gaat het maken

Om te kunnen voldoen aan de vervangingsvraag en de verwachte groei heeft de bouw & infra naar schatting 8000 nieuwe arbeidskrachten per jaar nodig. Bouwend Nederland is daarom de instroomcampagne ‘Je gaat het maken’ gestart om zowel jongeren als zij-instromers te interesseren en te enthousiasmeren om voor een opleiding en/of baan in de bouw of infra te kiezen. Volg alle activiteiten rond deze campagne op jegaathetmaken.nl op Facebook, Instagram en YouTube.


MODERN PERSONEELSBELEID EN DUURZAME INZETBAARHEID ARBEIDSMARKT WERKGELEGENHEID ONDERWIJS EN OPLEIDING BEROEPSONDERWIJS EN HOGER ONDERWIJS INSTROOM

Contactpersoon bij dit bericht

Irene Taal

Managementassistente Vakgroep Glas Branche Ondernemingen