40 jaar Rob Felix Glas: 'Gaat niet, bestaat niet'.

Door Redactie, 01 mei 2018

40 jaar Rob Felix Glas: 'Gaat niet, bestaat niet'.

Een beroepskeuzetest heeft Rob Felix nooit hoeven te maken. Op zijn dertiende wist hij precies wat hij wilde: werken in de familiezaak. Veertig jaar geleden startte hij zijn eigen glas bedrijf Rob Felix Glas.

Zijn lijfspreuk is toepasselijk op zijn werk: ‘Gaat niet, bestaat niet.’ In Glas in Beeld een interview met de eigenaar van dit glasbedrijf uit Maastricht.

Felix werd geboren tussen het glas. Zijn opa startte in 1925 zijn glaszaak in Maastricht. Het werd een familiebedrijf. Opa had dertien kinderen waarvan acht jongens en die deden allemaal iets met glas: zes werkten in de zaak, twee begonnen een glashandel in België en één werd glazenwasser. Ook Rob Felix was als klein ‘menneke’ vaak bij opa te vinden. Vanaf zijn dertiende hielp hij elke woensdagmiddag en zaterdag mee in de zaak. Hij startte zijn carrière met het poetsen van auto’s en groeide van daaruit gaandeweg door in het bedrijf. Hij hield zijn oren en ogen altijd open en leerde daardoor het vak van zijn ooms. ‘Zij leidden mij breed op’, vertelt hij trots, ‘zodat ik alle kneepjes van het vak leerde. Ik had vier leermeesters.’


ONDERNEMERSCHAP EN INNOVATIE

Contactpersoon bij dit bericht

Irene Taal

Managementassistente Vakgroep Glas Branche Ondernemingen