De Libelle-look van Bouwend Nederland

Door K.A. (Kathelijne) Koster , 01 mei 2018

De Libelle-look van Bouwend Nederland

Bouwend Nederland gaat van 21 tot 27 mei naar de Libelle Zomerweek in Almere. Een opvallend ‘Tiny House’, pakkende workshops ‘Heel Holland bouwt’ en toffe polaroidfoto’s trekken de aandacht. Het enthousiaste verhaal van de bouwondernemers is de hoofdact.

Het begon als een wild plan van de opleidingsbedrijven in regio Oost: Bouwend Nederland op de Libelle Zomerweek. “Maar hoe langer we erover spraken, hoe enthousiaster we werden”, vertelt Anne de Jonge, één van de leden van het projectteam.“Er komen daar 83.000 vrouwen, veelal moeders.

Moeders hebben de meeste invloed op de studiekeuze van een kind. En moeders hebben trouwens sowieso veel invloed op hun gezinsleden en scholen. De bouw en infra biedt werkgarantie op allerlei niveaus en toch heeft onze sector geen goed imago. Dat begrijp ik wel: wie langs een bouwplaats fietst, ziet vaak alleen hoge steigers, open straten en modder. Mensen denken misschien aan slecht betaald werk, vervelende werktijden of aan de overlast van een verbouwing. Wij moeten ze vertellen dat de bouw een veilige plek is, dat je er een goede boterham kunt verdienen en dat er innovatieve projecten gerealiseerd worden waar je nog jaren trots op bent! Met mogelijkheden op alle niveaus en van super technisch tot heel creatief. Als moeders dus een positief beeld hebben van alle mogelijkheden in de bouw en infra, dan kiezen hopelijk meer jonge mensen voor een studie en carrière in onze sector.”

Tiny House

Op de Libelle Zomerweek wil Bouwend Nederland de mooiste kanten van bouw en infra laten zien. Op de stand gebruikt het projectteam een Tiny House. “Van binnen stylen we die helemaal in de look van vandaag. VT-Wonenachtige sferen met inspiratie voor interieur en tuin. We maken natuurlijk gebruik van allerlei bouwontwikkelingen. De buitenplaats richten we in als infratuin, met bijvoorbeeld ondergrondse netwerken en een pad in visgraatmotief. Ook laten we op schermen mooie actuele bouwprojecten zien.”

Je gaat het maken

In de bouw- en infrasector is werk in overvloed. Of je nu een doener of een denker bent. De bouw is voor iedereen die graag wil meehelpen om Nederland mooier en beter te maken. Benieuwd? Kom naar de Libelle Zomerweek. Laat je inspireren op www.jegaathetmaken.nl

Lees hier het complete artikel uit BNL1 2018 »


ARBEIDSMARKT INSTROOMCAMPAGNE INSTROOM

Over de auteur

K.A. (Kathelijne) Koster

Campagnemanager Instroom

Contactpersoon bij dit bericht

Anne de Jonge

Adviseur Onderwijs & Arbeidsmarkt Regio Oost