“We willen niet-diehard sporters in beweging krijgen”

Door Redactie, 07 mei 2018

Ter Steege Groep motiveert medewerkers om gezonder te leven. Daarvoor is het programma Ter Steege in beweging in het leven geroepen. HR-manager Rieneke Leusink-ter Steege: “We zijn er van overtuigd dat fitte en gezonde medewerkers productiever zijn.”

Ter Steege Groep is een familiebedrijf dat ruim honderd jaar bestaat. “Mijn overgrootvader heeft het in 1911 als bouwbedrijf opgericht en inmiddels is de vierde generatie aan het roer: mijn twee broers, mijn zus en ik”, vertelt Rieneke Leusink. “Inmiddels bestaat de groep uit meerdere bedrijven, onderverdeeld in drie divisies: Bouw Vastgoed, Handel en Industrie.”

Fietsclinic
Om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te bevorderen is de website www.tsinbeweging.nl opgezet. Naast persoonlijke sportverhalen van collega’s, staan er sportieve activiteiten op waar medewerkers zich voor kunnen inschrijven. “Een fietsclinic door Theo de Rooij bijvoorbeeld of de triatlon van Holten. Maar ook een leuke wandeltocht langs de Vecht. We willen juist de niet-diehard sporters in beweging krijgen.”

Kartrekkers
Het project loopt nu al een paar jaar en Leusink krijgt vaak de vraag wat het precies oplevert. “De concrete resultaten blijven lastig te meten, maar wij zijn er gewoon van overtuigd dat bewegen goed is. Vanuit het hoofdkantoor alleen kun je zo’n project nooit laten slagen. Dus hebben we per bedrijf kartrekkers ingezet die collega’s enthousiasmeren. Zij hangen activiteiten op het prikbord, mailen nog eens, noemen het bij de koffie. Zo zie je dat er een flow ontstaat dat bewegen heel belangrijk is.” Eens per vijf jaar organiseert de Ter Steege Groep samen met die ‘kartrekkers’ voor alle medewerkers een grote sportdag met activiteiten als mountainbiken, hardlopen, wandelen en een sport- en speltoernooi.

Hardloopschoenen
Naast de website heeft Ter Steege Groep ook een 100+fit actie. “Daarmee proberen we de financiële drempel voor een gezonde leefstijl weg te nemen. Vaste medewerkers krijgen standaard honderd euro per jaar om te besteden aan een gezonde leefstijl. Aan hardloopschoenen bijvoorbeeld of aan een voedingsadvies bij een voedingsdeskundige. Dat heb ik zelf vorig jaar gedaan.”