Opening Regio Oost in Zorg- en kuurhotel Azelo, Zenderen: De bouw maakt zorg mogelijk

Door Redactie, 29 mei 2018

Opening Regio Oost in Zorg- en kuurhotel Azelo, Zenderen: De bouw maakt zorg mogelijk

Op zaterdag 2 juni aanstaande houden honderden bouwplaatsen in heel het land weer open huis voor de Dag van de Bouw. Op dit jaarlijkse evenement kunnen duizenden geïnteresseerden met eigen ogen aanschouwen hoe de bouwsector vele aspecten van de samenleving mogelijk maakt: van cultuur tot educatie, van sport tot zorg en van scheepvaart tot droge voeten.

De 130 projecten die op de Dag van de Bouw te bezoeken zijn, bevinden zich in alle uithoeken van Nederland. In iedere regio is er een uitzonderlijk, indrukwekkend of bijzonder bouwproject uitverkoren om de Dag officieel te openen. In de regio Oost is dit het zorg- en kuurhotel Azelo, in het Overijsselse dorp Zenderen.

De bouw maakt zorg mogelijk

Het zorg- en kuurhotel dat aannemersbedrijf Bramer BV in opdracht van ‘centrum voor training en verdieping’ De Zwanenhof midden in de natuur van het Twentse Zenderen realiseert, is in alle opzichten bijzonder. Azelo wordt een hotel met zestig kamers, bedoeld voor mensen die na een operatie moeten revalideren. Maar ook mantelzorgers, sporters en mensen met een burn-out kunnen er terecht. Het hotel gaat beschikken over zwembaden, sauna- en wellness-faciliteiten, een sportschool, behandelkamers en horeca.

De twee verdiepingen tellende, ronde constructie bestaat grotendeels uit glas, waardoor de gasten van Azelo goed zicht hebben op de groene omgeving. Zowel de bouw als het gebouw zelf zijn bovendien zeer duurzaam. Zo is het dak bekleed met sedum voor goede isolatie, komt de energie van zonnepanelen en leveren een innovatief pompsysteem met palletkachels voor heet water, verwarming in de winter en verkoeling met buitenlucht in de zomer. Azelo wordt een markant gebouw, dat dankzij de innovatieve toepassingen en unieke ligging niet alleen opgaat in de natuur, maar hopelijk ook het herstel van zijn gasten bespoedigd.

Opening

De opening van de Dag van de Bouw in de Regio Oost vindt bij dit project plaats om 10:00 uur, met een welkomstspeeches door directeur Verhoeven van Bramer BV, directeur Joke Mijdam van de Zwanenhof en Herman Mulder, wethouder van de gemeente Borne. Daarna zullen zij als openingshandeling drie vlaggen hijsen: van het aannemersbedrijf, Bouwend Nederland en De Zwanenhof. De aanwezigen krijgen hierna een rondleiding op het bouwterrein en kunnen aansluitend onder het genot van een kopje koffie de informatiestands van de verschillende betrokken instanties en bedrijven bezoeken.

Lees hier meer over de Dag van de Bouw.