Leerwerk-garanties voor vmbo-leerlingen in Rotterdam Zuid

Door F.W. (Frank) Slooten , 19 juni 2018

Leerwerk-garanties voor vmbo-leerlingen in Rotterdam Zuid

Leerlingen van de vmbo-opleidingen van RVC De Hef en het Zuiderpark College kunnen na het behalen van hun diploma gegarandeerd aan een leerwerkbaan beginnen. Rijnmond Bouw en SPG Infra, de opleidingsbedrijven voor de bouw en infra in Rotterdam, bieden deze garantie gezamenlijk aan leerlingen van Zuid die het bouwprofiel op het vmbo hebben gevolgd.

Veel jongeren van Zuid kunnen letterlijk gaan meebouwen aan Zuid. Door nu op het vmbo te kiezen voor een bouwprofiel kunnen zij gegarandeerd instromen in een leerwerkbaan in de bouw- en infrasector. De leerwerkbanen worden aangeboden door Rijnmond Bouw en SPG Infra in samenwerking met het Techniek College Rotterdam. Tijdens deze leerwerkbaan worden leerlingen klaargestoomd tot een volwaardige beginnend vakman die kan meebouwen aan het Rotterdam van morgen.

Kiezen voor een beroep met toekomst

Nationaal Programma Rotterdam Zuid en Bouwend Nederland vinden het belangrijk dat leerlingen kunnen kiezen voor kansrijke beroepen. Het NPRZ is daarom de AanDeBak-campagne gestart waarbij leerlingen van Zuid bij aanvang van hun opleiding een werkgarantie krijgen als kiezen voor een opleiding in de bouw, food, zorg of techniek. Het is daarom belangrijk dat leerlingen voordat zij een keuze voor een beroep maken, eerst het beroep al eens hebben ervaren. Dit kan door de AanDeBak-quiz https://aandebakgarantie.nl/ en het beroepsfilmpje http://jegaathetmaken.nl/. Maar ook door snuffelstages en gastlessen kunnen leerlingen zien welke beroepen er zijn in onder andere de bouw en infra.


ONDERWIJS EN OPLEIDING OPLEIDERS IN DE BOUW EN INFRA INSTROOM

Over de auteur

F.W. (Frank) Slooten

Adviseur Onderwijs & Arbeidsmarkt