De Baander wint Bouwbazen 2018

Door R. (Ruben) Heezen , 07 juni 2018

De Baander wint Bouwbazen 2018

 Met een mobiele opslagruimte is de Amersfoortse school voor praktijkonderwijs de Baander winnaar van Bouwbazen 2018 geworden. Naast eeuwige roem sleepten de leerlingen woensdag 6 juni de Gouden Hamer in de wacht. En een cheque van € 3000,- om de verplaatsbare berghok ook daadwerkelijk te kunnen bouwen.

Wat doe je als je opslagruimte te kort komt maar je geen schuur kunt neerzetten op de plek waar dat het beste uitkomt omdat daar allemaal kabels en leidingen in de grond zitten waar de gemeente bij moet kunnen? Ander plekje zoeken? De leerlingen van de Baander vonden van niet. Ze bedachten een verrijdbare houten opslag/werkplek.
Het bleek woensdag 6 juni de winnende inzending van Bouwbazen 2018. Dat is een ontwerpwedstrijd die de afdeling Amersfoort in 2016 in het leven riep. Bij de wedstrijd draait het om een bouwplan voor de school of de directe omgeving daarvan. Maar het gaat niet alleen om een leuk idee bedenken, het moet ook nog echt uitgevoerd kunnen worden. Dat vraagt om brainstormsessies, ontwerpen, financiële onderbouwing en meer; net als bij een écht bouwproject. Belangrijk, het doel van het evenement is immers om jongeren warm te maken voor techniek, voor een baan in de sector Bouw & Infra. En dan is het goed om ze te laten zien dat het bij dat werk om veel meer gaat dan handvaardigheden als timmeren, metselen, stratenmaken.

Van de tien inzendingen voor deze derde editie van Bouwbazen werden er vier genomineerd voor de eindorde. In een volle zaal van poppodium Fluor in Amersfoort presenteerden de genomineerden hun ontwerp donderdag 6 juni voor diezelfde jury. Onder toeziend oog van een flink aantal leden van de afdelingen Amersfoort e.o. en Utrecht e.o., en van vlogger Jorn Huijbers van de instroomcampagne ‘Je gaat het maken in de bouw’, werd het ontwerp van De Baander uitgeroepen tot winnaarOver de auteur

R. (Ruben) Heezen