Spannende Bouwbazen strijd in regio Utrecht

Door D.A.M. (Daniëlla) Traa , 07 juni 2018

Spannende Bouwbazen strijd in regio Utrecht

Onder luid gejuich wonnen de leerlingen van De Baander uit Amersfoort op 6 juni de Bouwbazen Challenge. Zij kregen voor het beste bouwidee naast de gouden hamer ook een check van 3000 euro. De studenten zijn dolblij met de prijs en mogen hun bouwidee nu echt gaan uitvoeren. Geen betere manier voor de leerlingen om op inspirerende manier aan de slag te gaan met alles wat ze tijdens hun lessen leren.

Honderden leerlingen betrokken
Dagvoorzitter Teun Aarden heette de jongeren welkom in het Amersfoortse poppodium Fluor, waar de spanning te snijden was. De leerlingen van Trivium en De Baander uit Amersfoort, CLV uit Veenendaal, Het Schoonhovens College uit Schoonhoven en Niftarlake en de Tweesprong uit Maarssen presenteerden hun ideeën fanatiek en vol overtuiging. Door honderden leerlingen uit de hele Utrechtse regio zijn ideeën verzonnen en uiteindelijk werden de beste vijf plannen gepitched voor een jury. Er werd gekeken naar creativiteit, technische en financiële haalbaarheid en naar de kwaliteit van de presentatie. Het was ontzettend spannend welk project er zou gaan winnen. Uiteindelijk is het plan van De Baander als winnaar uit de bus gekomen. De jury was onder de indruk van de praktische uitvoerbaarheid van het idee en van het zorgvuldige vooronderzoek. De leerlingen bedachten een mobiele opslag voor hout en grotere werkstukken in verband met ruimtegebrek bij het vak Hout. Hoe mooi dat dit idee straks werkelijkheid wordt. De Baander doet al voor het derde achtereenvolgende jaar vol enthousiasme mee aan de Bouwbazen Challenge en won vorig jaar de aanmoedigingsprijs.

Professionaliteitsprijs voor Niftarlake
De jury reikte de gouden spijker - een speciale professionaliteitsprijs - uit aan Niftarlake en de Tweesprong uit Maarssen als waardering voor de wijze waarop zij met passie hebben samengewerkt aan hun idee van een chill tuinhuis. De leerlingen kwamen onder meer tot de conclusie dat het meeste werk zit in de voorbereiding van het bouwproces en niet in het bouwen zelf.

Bouwbazen Challenge: bouw je eigen aula-boomhut
De BouwBazen Challenge is een wedstrijd voor middelbare scholen in de provincie Utrecht om jongeren te enthousiasmeren voor de bouw. Zij werden door Bouwend Nederland uitgedaagd om hun eigen bouwidee te bedenken. Van een boomhut in de aula of een chillplek op het schoolplein, alles is mogelijk en niets is te gek. En het mooie is: het blijft niet alleen bij een idee. Door deze wedstrijd zijn er weer veel jongeren geënthousiasmeerd voor de bouw.


ONDERWIJS EN OPLEIDING BEROEPSONDERWIJS EN HOGER ONDERWIJS OPLEIDERS IN DE BOUW EN INFRA

Over de auteur

D.A.M. (Daniëlla) Traa