De Baander wint Bouwbazen 2018

Door D.A.M. (Daniëlla) Traa , 08 juni 2018

De Baander wint Bouwbazen 2018

Basisschool De Baander uit Amersfoort heeft de Bouwbazen Challenge gewonnen.

De leerlingen kregen voor het beste bouwidee naast de gouden hamer ook een check van 3000 euro en mogen hun bouwidee nu echt gaan uitvoeren. Geen betere manier voor de leerlingen om op inspirerende manier aan de slag te gaan met alles wat ze tijdens hun lessen leren.

Dagvoorzitter Teun Aarden heette de jongeren welkom in het Amersfoortse poppodium Fluor. De leerlingen van Trivium en De Baander uit Amersfoort, CLV uit Veenendaal, Het Schoonhovens College uit Schoonhoven en Niftarlake & de Tweesprong uit Maarssen presenteerden hun ideeën fanatiek en vol overtuiging.

Er werd gekeken naar creativiteit, technische en financiële haalbaarheid en naar de kwaliteit van de presentatie. De jury was onder de indruk van de praktische uitvoerbaarheid van het idee en van het zorgvuldige vooronderzoek.

De leerlingen bedachten een mobiele opslag voor hout en grotere werkstukken in verband met ruimtegebrek bij het vak Hout. Hoe mooi dat dit idee straks werkelijkheid wordt. De Baander doet al voor het derde achtereenvolgende jaar vol enthousiasme mee aan de Bouwbazen Challenge en won vorig jaar de aanmoedigingsprijs.

Professionaliteitsprijs voor Niftarlake

De jury reikte de gouden spijker - een speciale professionaliteitsprijs - uit aan Niftarlake en de Tweesprong uit Maarssen als waardering voor de wijze waarop zij met passie hebben samengewerkt aan hun idee van een chill tuinhuis. De leerlingen kwamen onder meer tot de conclusie dat het meeste werk zit in de voorbereiding van het bouwproces en niet in het bouwen zelf.

Over de Bouwbazen Challenge

De BouwBazen Challenge is een wedstrijd voor middelbare scholen in de provincie Utrecht om jongeren te enthousiasmeren voor de bouw. De scholieren worden door Bouwend Nederland uitgedaagd om hun eigen bouwidee te bedenken en mogelijk uit te voeren.


INSTROOMCAMPAGNE INSTROOM

Over de auteur

D.A.M. (Daniëlla) Traa