"Knappe koppen" van start in Tilburg

Door Karin Oomen , 14 juni 2018

"Knappe koppen" van start in Tilburg

Bij Bouwmensen Tilburg werd onlangs in twee sessies voorlichting gegeven over de CAO aan de nieuwe lichting BBL leerlingen die het komende schooljaar van start gaan. Deze "knappe koppen" stelden diverse kritische vragen over verdiensten, werktijden, vrije dagen etc.

En dat is alleen maar goed, want kritische denkers en doeners kunnen we goed gebruiken in de bouw. Hier en daar moest wel enige nuance aangebracht worden. Een BBL opleiding volgen is niet hetzelfde als een bijbaantje, maar een gedegen opleiding waarvoor je ook nog betaald krijgt. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Hbo'ers die zich in de schulden moeten steken om een opleiding te kunnen volgen. Het belang van investeren in je toekomst en een diploma halen, werd nog eens extra onder de aandacht gebracht met de brochure toekomstmogelijkheden in de bouw & infra. 

We zijn dan ook erg blij dat al deze jongeren hun contract hebben getekend bij Bouwmensen Tilburg en in het nieuwe schooljaar van start gaan met hun opleiding. Wij wensen deze  "knappe koppen" veel succes toe.


ARBEIDSMARKT ONDERWIJS EN OPLEIDING BEROEPSONDERWIJS EN HOGER ONDERWIJS OPLEIDINGSBEDRIJVEN (INTEGRALE PRAKTIJKCENTRA) INSTROOM

Over de auteur

C.C.J.M. (Karin) Oomen

Adviseur Onderwijs & Arbeidsmarkt