Ga jij het maken als nieuwe collega?

Door K.A. (Kathelijne) Koster , 19 juni 2018

Ga jij het maken als nieuwe collega?

GEZOCHT: Teamspelers, vernieuwers, vakmensen, planners, managers. Denkers én Doeners dus.

         
De bouw- en infrasector zoekt personeel en heeft de komende jaren 50.000 nieuwe collega’s nodig. Bouwend Nederland is daarom de campagne ‘Je gaat het maken’ gestart. Ook voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging, met bijv. een andere opleiding en/of al jaren werkervaring, heeft onze sector mogelijk een uitdagende, interessante functie. Om deze doelgroep te bereiken is de folder ‘Ga jij het maken in de bouw & infra?’ ontwikkeld.

Onze sector zoekt niet alleen personeel op de bouwplaats, maar ook op kantoor op alle niveaus. Ook mensen die nog veel moeten leren en die dingen nog niet kunnen en weten. Wij bieden ze korte cursussen, maar ook een volledige mbo- of hbo-opleiding. Zo is Annemiek Bijleveld (26) na haar studie journalistiek aan de slag gegaan bij Bouwmensen Gelderland Oost. Daar volgt zij nu de opleiding BBL niveau 2 timmerman. “Dit betekent één dag naar school en de rest van de week aan het werk bij een leerbedrijf. Van het maken van een systeemplafond tot het plaatsen van een dakkapel. Met je handen bezig zijn, iedere dag nieuwe dingen leren. Dus ik ga naar school en krijg betaald.”

Bekijk hier deze zojuist verschenen folder voor nieuwe instromers ‘Ga jij het maken in de bouw & infra?’. Deze folder is gedrukt in een oplage van 5.000 stuks en wordt gedistribueerd bij zowel UWV als gemeenten. Daarnaast komt er exposure d.m.v. een artikel in het magazine van UWV (in de maand juli). Wilt u meer informatie over deze campagne of wilt u deze folder downloaden? Ga dan naar de speciale landingspagina www.bouwendnederland.nl/bouwmee. Volg de campagne ‘Je gaat het maken’ ook op YouTube, Instagram en Facebook.

Meer weten? Kijk op www.jegaathetmaken.nl of www.bouwendnederland.nl/instroom.


ARBEIDSMARKT

Over de auteur

K.A. (Kathelijne) Koster

Campagnemanager Instroom