Meer dan 70 studenten zien de uitdagingen in de infra

Door F.W. (Frank) Slooten , 04 juli 2018

Meer dan 70 studenten zien de uitdagingen in de infra

De infrasector heeft veel meer uitdagingen dan gedacht. Dat is de conclusie van meer dan 70 eerstejaars studenten civiele techniek van de Hogeschool Rotterdam. Tijdens het evenement #BuildYourFuture hadden studenten de mogelijkheid een workshop over praktijksituaties uit de infra te volgen. Deze workshops werden verzorgd door infrabedrijven die zijn aangesloten bij Bouwend Nederland.

Tijdens de pitches van de infrabedrijven werd de diversiteit van functies al duidelijk. Onderwerpen als omgevingsmanagement, een goede bouwplanning, werkvoorbereiding, kostenbeheersing en samenwerking gaven studenten een breed palet aan onderwerpen.

Vanuit de studenten kwamen enthousiaste verhalen terug. Bij de terugkoppeling zei 62 procent van de studenten de infra vanuit een nieuw perspectief te hebben gezien. Nog eens 22 procent van de studenten gaf aan dat ze een aantal nieuwe beroepen hebben ontdekt. Enkele hebben zelfs al ideeën opgedaan voor een stage.

#BuildYourFuture werd gehouden op 27 juni en werd mogelijk gemaakt door HABO GWW, Van Dijk Maasland, Van der Werff Groep, Versluys Groep, BAM, Heijmans, Dura Vermeer en de Hogeschool Rotterdam.


ONDERWIJS EN OPLEIDING BEROEPSONDERWIJS EN HOGER ONDERWIJS INSTROOM

Over de auteur

F.W. (Frank) Slooten

Adviseur Onderwijs & Arbeidsmarkt