Duurzame aanbieder worden oplossing voor tip 5 van Ed Nijpels

Door Richard Massar , 10 juli 2018

Duurzame aanbieder worden oplossing voor tip 5 van Ed Nijpels

Volgens Ed Nijpels zien echte ondernemers de kansen die het vandaag gepresenteerde Klimaatakkoord biedt. In het Cobouw artikel deelt hij 10 gouden tips voor de bouw. Tip 5. Ontzorg de burger. Eigenaren van koophuizen en VvE’s komen allemaal voor de vraag te staan hoe ze hun bezit kunnen verduurzamen. Voor bedrijven die adviseren, subsidie- en financieringsvraagstukken helpen op te lossen en de uitvoering regelen, ligt een grote markt in het verschiet. Op duurzameaanbieder.nl presenteren deze koplopers zich al aan huiseigenaren.

Sluit aan bij de koplopers

Duurzame Aanbieder verwelkomt graag meer koplopers die de kansen van de verduurzamingsopgave ook zien. Een Duurzame Aanbieder is een bedrijf of consortium van bedrijven dat zich op de volgende criteria onderscheid:

  1. Adviseert woningeigenaren over (combinaties van) maatregelen waarmee zij hun woning (stapsgewijs) energieneutraal kunnen maken.
  2. Is het enige aanspreekpunt voor de woningeigenaar.
  3. Informeert woningeigenaren over financierings- en subsidiemogelijkheden
  4. Ook na afronding van de werkzaamheden blijft u betrokken
  5. Biedt een energieprestatiegarantie aan woningeigenaren bij het volledig energieneutraal maken van de woning een Energieprestatiegarantie.

Kosteloze trainingen en ondersteuning

Nog een laatste stapje nodig? De website biedt graag de volgende hulpmiddelen om alsnog aan te kunnen sluiten:

Handreikingen
Om potentiele Duurzame Aanbieders te helpen om zich beter te profileren zijn 5 handreikingen ontwikkeld. Duurzame Aanbieders krijgen daarin tips en adviezen over: klantbenadering, kwaliteitsborging, samenwerkingsvormen, financierings- en maatregelconcepten. Deze handreikingen kunnen kosteloos gedownload worden.   

In-house trainingen
Voor deze 5 onderwerpen zijn ook (in-house) trainingen ontwikkeld. Bedrijven kunnen zich hiervoor kosteloos inschrijven.

Succesverhalen van duurzame aanbieders
Aannemingsbedrijf W. Hartman & Zonen, Schilder- en onderhoudsbedrijf Schults Nederland en Installatiebedrijf Schouten gingen u voor en vertellen in een kort filmpje graag waarom zij zich hebben aangemeld.

Flyer
Alle voordelen van aanmelden als Duurzame Aanbieder staan samengevat in een flyer.

De duurzame aanbieder is een initiatief van Bouwend Nederland, UNETO-VNI, OnderhoudNL en BespaarLokaal.


DUURZAAMHEID

Over de auteur

R. (Richard) Massar

Senior Communicatieadviseur / Woordvoerder

Contactpersoon bij dit bericht

Helen Visser

Programmamanager Duurzaamheid