Uw vraag, ons antwoord – Duurzame Inzetbaarheid van werknemers

Door Chi Ling Chu , 14 augustus 2018

Uw vraag, ons antwoord – Duurzame Inzetbaarheid van werknemers

Een gezonde bouw- en infrasector vraagt om medewerkers die zich ontwikkelen en gezond en gemotiveerd blijven werken. Dat betekent dat de bedrijven en werknemers actie moeten nemen om medewerkers duurzaam inzetbaar te houden. Op dit gebied is in onze sector nog terrein te winnen.
Duurzame inzetbaarheid (DI) is noodzaak voor werkgevers en voor werknemers. Voor werkgevers, omdat bedrijven ook in de toekomst over voldoende goed gekwalificeerd personeel moeten kunnen beschikken; voor werknemers omdat zij langer moeten doorwerken tot hun pensioen. Sociale partners in de bouw vinden duurzame inzetbaarheid zo belangrijk dat zij hierover afspraken in de cao hebben gemaakt.

Op 25 juni jl. hebben wij een webinar georganiseerd over Duurzame Inzetbaarheid. U kunt het webinar terug kijken via deze link: https://ssl.webinar.nl/bouwendnl/#!/bouwendnl/20180625_1

In deze Uw vraag, ons antwoord behandelen we de vragen die tijdens dit webinar gesteld zijn.

Over de auteur

C. (Chi-Ling) Chu

Adviseur Arbeidsrecht, CAO & Sociale Zekerheid

Contactpersonen bij dit bericht

Fenneken Lamaker

Beleidsadviseur

Bouwend Nederland Advies

advies@bouwendnederland.nl, 079 - 3 252 250

Interessante publicaties

  BouwendNL Duurzame inzetbaarheid

  30 november 2017

  Deze BouwendNL Special staat volledig in het teken van Duurzame Inzetbaarheid en Goed Werkgeverschap, oftewel: Wat doen bouw- en infrabedrijven op het gebied van gezondheid, betrokkenheid en ontwikkeling van hun medewerkers? Experts en bouwbedrijven zelf komen aan het woord over de DIA, de Bouw- en Infrabuffetten, veiligheid en het motiveren van medewerkers.

  Lees deze publicatie

  Download


  Uw voordeel Duurzame Inzetbaarheid

  27 oktober 2016

  Diverse ledenvoordelen kunnen een bijdragen leveren aan duurzame inzetbaarheid binnen uw bedrijf.

  Download


  Samenwerken aan gezondheid en duurzame inzetbaarheid met STEP

  22 oktober 2013

  Het verzuim door rugklachten bedraagt gemiddeld rond de 60 dagen. Bij Heembouw hebben ze dit terug weten te brengen naar gemiddeld slechts 11 dagen. In een prettig gesprek met de manager Ledenvoordelen Roeland Contzé en Andrew Wiersma, beleidsadviseur Veilig en Gezond Samenwerken, vertelt Birgite Kasten-Lips ons hoe ze dit bij Heembouw hebben gerealiseerd en ook op welke wijze er wordt gebouwd aan de juiste cultuur in de onderneming om medewerkers langer inzetbaar te houden.

  Download


Interessante hulpmiddelen