BIM Studenten Battle 2018: Case Rijnhaven Alphen aan den Rijn

Door Arjan Walinga , 21 augustus 2018

BIM Studenten Battle 2018: Case Rijnhaven Alphen aan den Rijn

Rijnhaven Oost, een oud industriegebied gelegen aan het water van industrieterrein Rijnhaven in Alphen aan den Rijn, heeft dringend een opfrisbeurt nodig. Negen teams, met in totaal 36 studenten, gaan zich daarover buigen, tijdens de tweede editie van de BIM Studenten Battle op 23, 24 en 25 augustus.

Studenten van verschillende hbo’s en wo’s hebben zich aangemeld voor de landelijke BIM Studenten Battle. Dit jaar hebben zelfs studenten uit België en Duitsland zich aangemeld. Tijdens de laatste vakantiedagen zullen de teams de strijd met elkaar aangaan en zich buigen over de vraag hoe waarde toegevoegd kan worden aan een verouderd industriegebied. Gemeente Alphen aan den Rijn en de Provincie Zuid-Holland zijn als opdrachtgever daarom nauw betrokken bij de Battle.

Tijdens de BIM Studenten Battle draait het niet alleen om modelleren, maar ook om het bouwproces. Vanaf het kopen van grond, het ontwerpen van een gebouw tot aan rekening houden met de wegen, rivieren, installaties, en het beheer en onderhoud.

De studenten worden bijgestaan door de diverse bedrijven die ook partner zijn van de BIM Onderwijsdag. Zij organiseren diverse masterclasses en zogenaamde adviesrondes, waarin de studenten gericht hun vragen kunnen stellen.

De Battle bestaat uit een aantal fasen. Alle fasen tellen mee voor de eindscore. Welk team er vandoor gaat met de prijs, namelijk een Open BIM World Tour, wordt bekend gemaakt op de BIM Onderwijsdag


ONDERNEMERSCHAP EN INNOVATIE

Over de auteur

A. (Arjan) Walinga

Accountmanager