Uit de praktijk: Timmerfeest!

Door Joelka van Daal , 03 september 2018

Uit de praktijk: Timmerfeest!

Hoe interesseer je jonge mensen voor de bouw? Dat kan met grote landelijke campagnes zoals jegaathetmaken.nl, maar natuurlijk ook met een klein initiatief, begin bij jezelf!  

Werken in de bouw is een prachtig vak. Overal om ons heen wordt gebouwd, het is concreet en daarom leent het zich ook prima om kinderen hiermee kennis te laten maken. Joris van der Zanden, eigenaar van Zandenbouw uit het Brabantse Aarle-Rixtel organiseerde daarom voor zijn 7-jarige dochter Neeltje een heus timmerfeest. Haar vriendjes Joep (7 jaar), Thijs (5 jaar) en Yao (9 jaar) waren ook uitgenodigd!

Als welkomstcadeau kregen de timmertalenten allemaal een hamer, een duimstok en een trui van Zandenbouw met daarop hun naam. Allerlei onderdelen van het werken in de bouw kwamen voorbij, zoals een ontwerptekening maken, uitleg over materialen, een smetlijn zetten, een muurtje metselen, tegelpatronen leggen en een raampje inhangen.

"En als echte bouwvakkers sloten we natuurlijk af met friet!" vertelde Joris van der Zanden. "We hebben een ontzettend leuke middag gehad en de bouw heeft er weer 4 enthousiaste talenten bijgekregen!
Over de auteur

J. (Joelka) van Daal

Verenigingsmanager afdeling Oost Brabant e.o.