Werk veilig, houd plezier en kijk vooruit: 10.000e DIA is een feit!

Door Redactie, 05 september 2018

Werk veilig, houd plezier en kijk vooruit: 10.000e DIA is een feit!

Vrijdag 31 augustus gaat de boeken in als een bijzondere dag. Timmerman Henk Hop was de 10.000ste deelnemer aan de DIA en ontving uit handen van Tjeerd Willem Hobma, directeur van Volandis, bloemen en een attentie. Een mijlpaal, omdat de DIA voor werkgevers een belangrijk instrument is voor de duurzame inzetbaarheid van de werknemer.

Duurzame inzetbaarheid

De DIA is het welbekende PAGO gecombineerd met een gesprek over de thema’s veilig werken, plezier houden en vooruit kijken. Een mooie aanleiding dus voor de werkgever om hierover met de medewerker in gesprek te gaan. Werk je veilig? Hoe gaat het fysiek? Maar ook: hoe zie jij je ontwikkeling in de toekomst? Vragen die helpen om de inzetbaarheid van de werknemer duurzamer te maken.

Waarom de DIA?

Door de verhoogde pensioenleeftijd is het voor werknemers meer dan ooit belangrijk om goed na te denken over hun toekomst. Alle werknemers die onder de cao Bouw & Infra vallen, worden uitgenodigd voor de DIA. De DIA is het medische onderzoek (PAGO) met een adviesgesprek over wat een werknemer kan doen om gezond en met plezier te (blijven) werken.

Volandis

Als kennis- en adviescentrum informeert Volandis werknemers en werkgevers in de sector over duurzame inzetbaarheid; veilig en gezond werken, plezier houden in het werk en op tijd vooruit kijken.

Nog meer weten over duurzame inzetbaarheid? 
Bekijk ook ons webinar 'Aan de slag met duurzame inzetbaarheid' »


ARBEIDSOMSTANDIGHEDEN EN VEILIGHEID

Contactpersoon bij dit bericht

Fenneken Lamaker

Beleidsadviseur