Motiveer jongeren; geef een gastles of organiseer een bedrijfsbezoek

Door K.A. (Kathelijne) Koster , 11 september 2018

Motiveer jongeren; geef een gastles of organiseer een bedrijfsbezoek

De scholen zijn in het hele land weer begonnen. De bouw staat te springen om (jonge) vakmensen. Wilt u als bedrijf aan jongeren laten zien wat u doet en welke mooie banen en goede opleidingen de bouw- en infrasector heeft? Informeer, motiveer en enthousiasmeer jongeren met uw verhalen uit de praktijk en motiveer ze zo om voor een opleiding en baan in de bouw- of infrasector te kiezen. Geef een gastles of organiseer een bedrijfsbezoek!

Gastlessen z├│ geregeld

De vraag naar goed opgeleide technici, bouw- en infrapersoneel neemt toe. Daarom is het belangrijk dat jongeren een goed beeld hebben van werken in de techniek, bouw- en infrasector. Bouwend Nederland werkt samen met TechniekTalent.nu. Meld uw bedrijf daarom eenvoudig aan bij ‘Gastlessen, zo geregeld’ en laat jongeren zien wat uw bedrijf doet. Deze site brengt het aanbod van gastlessen en bedrijfsbezoeken bij elkaar. Ook voor de kwaliteit van de activiteiten zijn er tips en hulpmiddelen. Klik hier voor meer informatie.

Geheim van een goede gastles of bedrijfsbezoek

Hoe spreek je jongeren op een aansprekende en boeiende manier aan, zodat je ze een positief en breed beeld kunt geven van bouw en techniek? Wilt u meer informatie hierover? Volg de training ‘Het geheim van een goede gastles of bedrijfsbezoek’ en klik hier voor meer informatie.

Bestel voor de gastles Bouwgame 'Je gaat het maken'

Komen er binnenkort jongeren uit groep acht of het middelbaar onderwijs bij uw project op bezoek? Hiervoor heeft Bouwend Nederland een speciale gastles ontwikkeld. Speel met de jongeren de uitdagende Bouwgame ‘Je gaat het maken’! Met deze Bouwgame, zie foto hieronder, leren jongeren actief iets over de sectoren bouw & infra. Wat voor kennis en ervaring kun je in deze sectoren opdoen en welke toekomstmogelijkheden bieden deze sectoren jongeren? Deze korte Bouwgame wordt gespeeld in kleine teams en is een bordspel dat wordt gecombineerd met een digitale opdracht via PowerPoint. Klik hier voor meer informatie over de Bouwgame.


Je gaat het maken

Ga voor meer informatie en initiatieven rond de instroomcampagne naar jegaathetmaken.nl. Volg deze campagne ook op Instagram en YouTube.


INSTROOMCAMPAGNE INSTROOM

Over de auteur

K.A. (Kathelijne) Koster

Campagnemanager Instroom