Jong geleerd, oud gedaan! Hoe werk jij veilig? | 8 oktober 2018

Door K. (Kristine) de Wilde , 26 september 2018

Jong geleerd, oud gedaan! Hoe werk jij veilig? | 8 oktober 2018

Jaarlijks overlijden 3.000 mensen aan de gevolgen van blootstelling aan stoffen op het werk. Ter vergelijking: het aantal verkeersdoden lag in 2017 op 613. Werken met gevaarlijke stoffen kan je ziek maken. Het gaat vaak om stoffen die je niet ruikt of ziet: zoals kwartsstof, houtstof, isocyanaten, lasrook en dieselrook. Door hier bewust van te zijn en met gezond verstand te werken, kunnen we in de toekomst veel van dit leed voorkomen. Op 8 oktober gaan Bouwend Nederland, het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Volandis in op de uitdagingen en oplossingen rond veilig werken.

Meld je direct aan voor deze bijeenkomst »

Staat veilig werken met gevaarlijke stoffen op de agenda binnen jouw bedrijf? Wil je aan de slag met de STOP-strategie? En hoe zorg je voor een cultuurverandering op de werkvloer waarbij veilig werken vanzelfsprekend wordt? Kortom, Hoe werk jij veilig? Op 8 oktober slaan het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Volandis en Bouwend Nederland de handen ineen om antwoord te krijgen op deze vragen.

Samen met staatsecretaris Tamara van Ark (Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) starten we deze middag met een rondleiding door opleidingsbedrijf Rijnmond Bouw in Schiedam. We spreken over concrete uitdagingen en oplossingen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen in de bouw. Maar vooral is er ruimte om jouw vragen, ervaringen en kennis uit te wisselen met collega’s uit de sector. Onder leiding van dagvoorzitter Marijke Roskam, met o.a.: Johan Timmerman (arbeidshygiënist bij Volandis), Frank Knotter (directeur Rijnmond Bouw), praktijkvoorbeelden en experts.

Klik hier voor het programma van Jong geleerd, oud gedaan! Hoe werk jij veilig? »

Tijd en locatie

Maandag 8 okotber van 13.30 - 17.00 uur
Rijnmond Bouw, Nieuwsticht 10, 3113 BH Schiedam.

Aanmelden

Praat mee en meld je hier aan. Je ontvangt binnenkort het complete programma en de routebeschrijving. Wees er snel bij; de ruimte is beperkt en vol=vol.

Werken met gezond verstand

Deze bijeenkomst is onderdeel van een serie praktijkbijeenkomsten over veilig werken met gevaarlijke stoffen. Deze reeks wordt in oktober georganiseerd door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in samenwerking met branchepartners in de bouw, houtsector, autoschadeherstel- en carrosseriebouw, en transport en logistiek. Meer informatie kan je vinden op www.werkmetgezondverstand.nl.


ARBEIDSOMSTANDIGHEDEN EN VEILIGHEID VEILIG WERKEN

Over de auteur

K. (Kristine) de Wilde

Communicatieadviseur