Beton, duurzamer dan ooit!

Door Bouwopleiders (Ad van der Wiel) , 24 september 2018

Beton, duurzamer dan ooit!

Betondag 15 november 2018

De Betondag, onze jaarlijkse kennis- én netwerkdag, heeft dit jaar als thema: Beton, duurzamer dan ooit! Een actueel maatschappelijk thema, dat dit jaar de gehele betonketen aanspreekt. Onze leden, personen én bedrijven, zijn allemaal onderdeel van de betonketen. Ieder van ons is wel op de een of andere manier met het thema duurzaamheid bezig. Maar vaak weten we dat niet van elkaar. Gelukkig is daar de Betondag. Die dag is bij uitstek geschikt om elkaar te informeren en te enthousiasmeren.

Betonakkoord voor duurzame groei

Vertrekpunt voor de thematische benadering is het op dinsdag 10 juli ondertekende Betonakkoord voor duurzame groei. Een nationaal ketenakkoord ter versterking van de duurzame transitie van Nederland en van de toekomstbestendigheid van de betonketen. In het akkoord zijn onder andere afspraken beschreven voor 4 thema’s: CO2-uitstoot, Circulariteit, Natuurlijk kapitaal en Sociaal kapitaal. De eerste drie thema’s zullen door de marktpartijen worden opgepakt. Voor het vierde thema is de Betonvereniging de natuurlijke partner, omdat investeren in mensen door kennisoverdracht over het materiaal beton onze kerntaak is.

Betondag vernieuwd

Maar, het wordt geen Betondag zoals u gewend bent; de Betondag wordt vernieuwd. Het afgelopen half jaar hebben wij zoveel mogelijk verbeterpunten voor de Betondag geïnventariseerd. Deze volgden uit gesprekken met o.a. onze (bedrijfs)leden, docenten, deelnemers en standhouders. We hebben onderzocht welke van deze punten dit jaar al te realiseren zijn. Wij delen graag met u welke vernieuwingen u kunt verwachten, maar ook welke vertrouwde waarden de Betondag zeker behoudt.

Kijk daarom onze nieuwsbrief Betondag Actueel.

Informatie

De Betonvereniging is een van de instituten binnen Bouwopleiders. Een aantal toonaangevende opleidingsinstituten in de bouw en infra werkt met elkaar samen binnen Bouwopleiders. Eén loket voor ontwikkeling, opleiden en loopbaanadvies. Eén platform voor het vinden van de juiste opleiding of training in de bouw en infra. Samen bundelen zij de krachten om een samenhangend, overzichtelijk en kwalitatief sterk trainings- en opleidingsaanbod te verzorgen, voor alle niveaus binnen een bedrijf. Voor bouwplaatsmedewerkers, werkvoorbereiders, projectleiders, zzp-ers en directeuren.Over de auteur

Bouwopleiders (Ad van der Wiel)

Beter voor jou, beter voor infra & bouw