Limburgse Instroomcampagne - werken en leren!

Door Redactie, 27 september 2018

Limburgse Instroomcampagne - werken en leren!

Het gaat goed in de bouw, opdrachten komen makkelijker binnen, alleen; wie moet het gaan maken?! We hebben nieuwe vakmensen nodig! “Je gaat het maken!” is de instroomcampagne van Bouwend Nederland landelijk, in Limburg willen wij een extra campagne starten waarmee we gaan focussen op:
- Niveau 2 en 3 Bouw & Infra leerlingen (jonge mensen)
- Zij-instromers

Om dat te realiseren, hebben we een aantal acties bedacht en uitgewerkt, deze delen we graag met u.. Belangrijk is dat we door heel Limburg rumoer gaan maken zodat men overal geconfronteerd wordt met de mogelijkheden in de bouw & infra! De eerste insteek is niveau 2 & 3 leerlingen of zij-instromers, maar komen er andere geïnteresseerden nav uw advertentie, dan zijn deze vanzelfsprekend ook van harte welkom!

De informatie is in te delen in 3 categorieën:
1. Informeren en betrekken van eigen personeel
2. Promotiematerialen en wat ermee te doen
3. Facebook actie

1. Informeren en betrekken van eigen personeel
Uw personeel is uw grootste ambassadeur en heeft een groot eigen netwerk. Betrek hen bij de zoektocht naar (jonge) mensen die in een “leren en werken traject” willen komen werken in onze branche/uw bedrijf en leg uw medewerkers uit welke stappen er genomen worden om dit een extra impuls te geven. Leg ze ook uit wat zij kunnen doen. Informeer ze hierover per mail en benoem het ook op bijeenkomsten. Kijk voor meer informatie bij kopje 3. Facebook actie

2. Promotiematerialen en wat ermee te doen
We hebben gekozen voor de volgende promotiematerialen

Advertentie: Deze advertentie wordt in de hele provincie gebruikt (met name op Social Media) er is gekozen voor dezelfde uitstraling (omdat dit zorgt voor herkenbaarheid) maar met gebruik van eigen logo. Deze advertentie zou je kunnen inzetten op Social Media maar indien u wenst kan deze ook in een huis-aan-huisblad geplaatst worden (tegen eigen kosten) onder het punt “Facebook actie” leggen we uit welke actie we hiermee van plan zijn!


Stickers zakelijke voertuigen: indien u de stickers heeft besteld, plak deze dan direct na ontvangst achterop uw busjes. Maak een foto van het resultaat en Bouwmensen trakteert op vlaai! Hoe meer jullie bestellen, hoe meer busjes er straks in Limburg rondrijden waarop we een baan in de Bouw & Infra gepromoot wordt!

* Bouwhekdoeken: indien u bouwhekdoeken heeft besteld, plaats deze dan direct na ontvangst bij een project waar u aan de slag bent (liefst bij projecten waar veel voorbijgangers zijn). Maak een foto van het resultaat en Bouwmensen trakteert op vlaai!


3. Facebook Actie
We kunnen niet om de kracht van Social Media heen. Er worden heel veel kanalen gebruikt, maar wij focussen nu even op Facebook. De bedoeling is door middel van een leuke win-actie zoveel mogelijk likes, delingen en tags te krijgen waardoor we een zo groot mogelijk aantal mensen bereiken.

Doel is de advertentie zoveel mogelijk te laten zien, dit werkt het beste als er een leuke “prijs” aan vast zit waar mensen graag aan deel willen nemen. Dus een sympathieke win-actie. Daarom hebben we het volgende bedacht. (Onderstaand bericht post u op uw facebookpagina mét de advertentie erbij als foto)

Facebookbericht:
WIN EEN BUNGEE JUMP VANAF EEN HIJSKRAAN! De Bouw & Infra levert prachtige carrièremogelijkheden, voor jong en oud, op alle niveaus! Help jij ons dit aan zoveel mogelijk mensen te vertellen? Deel en like dan dit bericht en tag de persoon met wie jij kans wil maken op een Bungee Jump vanaf een hijskraan! Maak kans op 1 van de 10 plekken!

Ben of ken jij iemand die wil werken & leren in de Bouw of Infra? Laat ze kennismaken met ons en verwijs ze naar www.bouwmensen-limburg.nl.

Meer concrete info omtrent de Facebookactie volgt later!

DOET U MEE?
wilt u ook promotiematerialen bestellen en meedoen met deze Limburgse Instroomcampagne? Stuur een mail naar limburg@bouwendnederland.nl of bel met Hanneke van Eijndhoven op 06-11378210Contactpersoon bij dit bericht

Hanneke van Eijndhoven

Verenigingsmanager afdeling Limburg