Regiobestuur en afdelingsvoorzitters zetten extra in op Instroom

Door Jan Overtoom , 28 september 2018

Regiobestuur en afdelingsvoorzitters zetten extra in op Instroom

Tijdens de halfjaarlijkse vergadering van afdelingsvoorzitters en regiobestuur is dinsdag 25 september het jaarplan 2019 vastgesteld. Ook zijn er verschillende extra aandachtspunten afgesproken.

Instroom is een onderwerp dat bij alle afdelingen in de regio Randstad Noord hoog op de agenda staat. Dat werd gisteren weer goed duidelijk tijdens de goed bezochte vergadering van afdelingsvoorzitters en regiobestuur in Amsterdam. De gehele branche voelt de gevolgen van capaciteitsgebrek en dat is in Noord-Holland en Utrecht niet anders. Reden voor afdelingsvoorzitters en regiobestuur om in 2019 extra aandacht te geven aan instroom én er extra geld voor uit te trekken. Insteek is om de samenwerking met andere technische brancheorganisaties als UNETO-VNI en FME te versterken. Dan wordt vooral gedacht aan de Techniekraad in Noord-Holland en de Technologieraad in Utrecht. Bouwend Nederland werkt daarin samen met technische branches om onder meer een goed beeld te krijgen van de benodigde instroom aan personeel, het benodigde niveau van de opleidingen. Gewapend met die kennis kunnen de raden gezamenlijk optrekken richting de politiek.

Woningcorporaties

Een ander punt waar afdelingen en regio komend jaar extra aandacht aan willen geven is het contact met woningcorporaties. Dat zijn immers belangrijke opdrachtgevers voor de branche en ze hebben, anders dan in de crisistijd, weer meer ruimte om te bouwen. Hoogste tijd dus om die banden weer stevig aan te halen.


WONINGMARKT BLIJVEN INVESTEREN IN ONTWIKKELEN (BIO) INSTROOM

Over de auteur

Jan Overtoom

Regiomanager Randstad Noord van Bouwend Nederland