Gouden medaille voor Team Nederland bij EuroSkills

Door Redactie, 01 oktober 2018

Gouden medaille voor Team Nederland bij EuroSkills

Daan Weijgertze uit Hagenstein (zie foto) heeft tijdens EuroSkills 2018 in Hongarije de gouden medaille gewonnen. Weijgertze is daardoor naast nationaal kampioen nu ook Europees kampioen Bouwtimmeren. Weijgertze is werkzaam bij Bouwmensen Rivierengebied.

Naast deze medaille scoorde Nederland nog vier bronzen medailles, waarvan twee voor tuinaanleg, mobiele werktuigen en etaleur, en kregen tien deelnemers een medal of excellence.

Afgelopen week streden 500 deelnemers uit 28 landen om de eer. De deelnemers aan EuroSkills hebben zich onder meer gekwalificeerd door deelname aan Skills Heroes, de vakwedstrijden voor het mbo. In het schooljaar 2018/2019 doen vrijwel alle mbo-scholen mee aan de nieuwe editie vakwedstrijden.

We kunnen niet zonder vakmensen

Nederland kan niet zonder goede vakmensen. Daarom vestigt WorldSkills Netherlands de aandacht op het belang van vakmanschap en beroepsonderwijs bij jongeren. Dat doet zij door het ontwikkelen en organiseren van diverse evenementen en vakwedstrijden. WorldSkills Netherlands wordt ondersteund door het ministerie van OCW en vele partners uit het beroepsonderwijs en bedrijfsleven.

Je gaat het maken

Voor meer informatie over de instroomactiviteiten van Bouwend Nederland rond de campagne ‘Je gaat het maken’ klik hier. Ga naar jegaathetmaken.nl voor meer informatie en initiatieven gericht op jongeren en zij-instromers rond de instroomcampagne. Volg deze campagne ook op Instagram en YouTube.


ONDERWIJS EN OPLEIDING OPLEIDERS IN DE BOUW EN INFRA INSTROOMCAMPAGNE INSTROOM

Contactpersoon bij dit bericht

Marcel van Lieshout

Secretaris Vakgroep Opleidingsbedrijven