Hoe bespaar je tijd en geld met BIM?

Door Arjan Walinga , 22 januari 2019

Hoe bespaar je tijd en geld met BIM?

Is BIM het nieuwe modewoord in onze sector? Nee, steeds meer bedrijven BIM'men en halen daar voordeel uit. Van kleine tot grote bedrijven. Kom naar het BIM Bouwbuffet en laat je inspireren en informeren over wat het Bouw Informatie Model voor je bedrijf, klanten en samenwerkingspartners gaat betekenen, bedoeld voor leden (gratis) én niet-leden (€50,- excl. BTW). Kom in één dagdeel alles te weten over BIM en ga er zelf mee aan de slag. Bekijk het programma of meld je hieronder direct aan op een locatie naar keuze.

          

Wat leer je op het BIM Bouwbuffet? 

 • Dienstverlening verbeteren 
  Wat houdt BIM precies in? Ontwerp je project eerst 3D in een digitale omgeving en verbeter zo je bedrijfsvoering.
 • Fouten voorkomen en kosten besparen
  Bekend is natuurlijk dat BIM helpt onnodige fouten te voorkomen, dat het kosten drukt en samenwerking in de bouwketen versterkt.
 • Aantrekkelijk zijn voor scholieren
  BIM helpt ook mensen naar je bedrijf te trekken en ze te binden. Op de MBO’s en HBO’s wordt de toekomst van de branche immers opgeleid in dit soort technieken. 

Programma BIM Bouwbuffet

De BIM Bouwbuffetten vinden op vier locaties in het land plaats: Oostzaan (Amsterdam), Duiven, Zoetermeer en Tilburg. De tijden en het programma zijn op iedere locatie gelijk.

Tijdstip                        Onderdeel                                                                  
15.30 - 16.00 uur Ontvangst
16.00 - 17.00 uur

Plenair gedeelte (meer informatie)

17.15 - 18.00 uur Workshop 1 (meer informatie)
18.00 - 18.45 uur Dinerbuffet
18.45 - 19.30 uur Workshop 2 (meer informatie)

Plenaire gedeelte

Op de MBO’s en HBO’s wordt de toekomst van de branche immers opgeleid in dit soort technieken. Dus als bedrijf moet je er dan ook mee werken wil je een aantrekkelijke werkgever zijn en ook in de toekomst nog goed vakbekwaam personeel hebben. “Ook als MKB’er, want anders lopen ze linea recta door naar de grootbedrijven en laten ze de kleinere bedrijven links liggen.” In de plenaire sessie van de buffetten vertelt Dik Spekkink de algemene principes van werken met BIM zodat je goed voorbereid je workshops in kan gaan.

Workshops over BIM

Na het plenaire deel wordt aan de hand van de fases in het bouwproces vertelt hoe BIM ingezet wordt. U kunt 2 van deze 3 workshops volgen.

 • Bim for sale (DW Animations)
  Bij BIM worden bouwwerken eerst digitaal in 3D gebouwd en mogelijk getest. Maar daar begint het voor veel bouwbedrijven met particuliere en zakelijke klanten niet mee. Want zien is geloven en dat kan je met BIM eenvoudig realiseren. DWanimations vertelt u in de workshop hier alles over: BIM als een ondersteunende verkooptool. Maar ook over de andere voordelen van BIM; tekeningen zijn altijd up-to-date en je kunt gegevens snel verwerken.
     
 • BIM in de voorbereiding (Canon)
  Hoe werken teams in het bedrijfsleven veelal samen aan projecten? Traditioneel worden vaak flipovers, whiteboards, post-its en prints gebruikt tijdens brainstormsessies en vergaderingen. Door gebruik te maken van slimme technologie kan dat veel efficiënter. Met innovatieve technologieën zijn we in staat BIM-sessies en vergaderingen te digitaliseren waardoor de effectiviteit wordt verhoogd. Tijdens deze workshop laat Canon zien hoe visuele samenwerking BIM kan versterken.
       
 • BIM in de uitvoering (Cad & Company)
  Het hebben van een BIM model heeft veel voordelen tijdens het ontwerpen en coördineren van een gebouw. Je hoort vaak ‘Clash sessies’, VR beleving en het verkrijgen van inzicht. Maar wat kan je met BIM in de fase daarna. Aan de hand van een aantal praktijkcases en mogelijkheden laten wij zien hoe er gewerkt kan worden met BIM in de fase ná het ontwerp en hoe je een meerwaarde kan zijn voor de gebouweigenaar.

Aanmelden

De BIM Bouwbuffetten zijn toegankelijk voor leden en niet-leden. Leden van Bouwend Nederland kunnen kosteloos deelnemen. Niet-leden betalen € 50,- (excl. BTW) voor deelname. Via de onderstaande buttons kunt u zich aanmelden voor een bouwbuffet op ene locatie naar keuze.

          


INFORMATISERING VAN DE BOUWKETEN

Over de auteur

A. (Arjan) Walinga

Accountmanager