Nieuwe wet WIEG: meer verlof voor partner bij geboorte baby

Door Jørgen Hulsmans , 03 oktober 2018

Nieuwe wet WIEG: meer verlof voor partner bij geboorte baby

De Tweede Kamer stemde deze week in met de nieuwe Wet Invoering Extra Geboorteverlof (WIEG) van minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Bij de geboorte van een baby krijgt de partner van de moeder meer dagen vrij. Vanaf begin 2019 jaar een hele week. Nu is dat nog twee dagen.
Vanaf 1 juli 2020 worden de verlofmogelijkheden voor partners na de komst van een baby verder uitgebreid, tot maximaal zes weken.

Forse verruiming van het verlof

Nu krijgen partners na de geboorte van een baby twee dagen verlof, betaald door de werkgever. Dat geboorteverlof wordt vanaf 1 januari 2019 eenmaal de wekelijkse arbeidsduur. De week geboorteverlof kan meteen worden opgenomen, maar dat kan ook in de eerste vier weken na de bevalling. Bijvoorbeeld als de kraamverzorger net weg is of later.

Vanaf 1 juli 2020 kunnen partners in het eerste half jaar na de geboorte van de baby maximaal vijf maal de wekelijkse arbeidsduur extra geboorteverlof krijgen. Een werknemer die 32 uur werkt, heeft dan in totaal recht op 192 uur verlof: 32 uur geboorteverlof + 160 uur aanvullend geboorteverlof. De werknemer moet eerste het geboorteverlof opmaken voordat hij het aanvullend geboorteverlof kan opnemen.

UWV uitkering

De verlofmogelijkheden voor partners worden zo fors verruimd, tot maximaal zes weken.
In die periode hebben partners recht op een uitkering van het UWV ter hoogte van 70% van het dagloon (tot 70% van het maximumdagloon). De financiering van het aanvullend geboorteverlof vindt plaats via de premies voor het Algemeen arbeidsongeschiktheidsfonds (Aof) waardoor de kosten door alle werkgevers worden gedeeld.

Adoptie- en pleegzorgverlof voor ouders wordt ook verlengd, van vier naar zes weken.
De Eerste Kamer moet nog stemmen over het wetsvoorstel.

Bron: Rijksoverheid.nl


WETGEVING

Over de auteur

J.J. (Jørgen) Hulsmans

Adviseur Beleid & Vereniging