Jongens en meisjes kiezen voor infra

Door K.A. (Kathelijne) Koster , 04 oktober 2018

Jongens en meisjes kiezen voor infra

Om het vmbo-onderwijs te ondersteunen heeft ‘SPG Infra vakopleidingen’ een samenwerkingsovereenkomst gesloten met het Life College én met het Techniek college uit Rotterdam. Voor jongeren die willen werken en leren in de infra zijn nu goede doorlooplijnen gecreëerd. Dit is een goed initiatief, want er zijn al leerlingen die verder willen gaan in de infra!

Vmbo-infra onderwijs

Het afgelopen schooljaar gingen acht vmbo-leerlingen van het Life College het keuzevak infra volgen op het Zuid-Holland Infra Park (ZIP) in Schiedam. Op 11 juli jl. kregen alle acht leerlingen hun vmbo-diploma én een certificaat infra uitgereikt. Vijf leerlingen kozen om verder te gaan in de infra en volgen nu een BBL-opleiding. Dit schooljaar hebben veertien vmbo-leerlingen van het Life College, waarvan twee meiden, het keuzevak infra gekozen en volgen dat op het ZIP.

Enthousiaste leerlingen

Rob van Dalen, gastdocent vmbo-infra voor het Techniek College Rotterdam: “Het was een hele uitdaging en een nieuwe ervaring om hier mee aan de slag te gaan, maar het is gelukt. Dit komt vooral ook door het enthousiasme en interesses die de leerlingen zelf lieten zien. In het begin hadden de leerlingen wat moeite met een strak lesprogramma, maar al gauw vonden ze het toch prettig, mede ook doordat ze zelf hun inbreng mochten laten zien en horen. Er was altijd ruimte om van elkaar te leren.”

Je gaat het maken

Klik hier voor meer informatie over de instroomactiviteiten van Bouwend Nederland rond de campagne ‘Je gaat het maken’. Ga naar jegaathetmaken.nl voor meer informatie en initiatieven gericht op jongeren en zij-instromers rond de instroomcampagne. Volg deze campagne ook op Instagram en YouTube.


INSTROOMCAMPAGNE INSTROOM

Over de auteur

K.A. (Kathelijne) Koster

Campagnemanager Instroom