Dag van de Duurzaamheid: meer dan alleen spaarlampen vervangen

Door Redactie, 10 oktober 2018

Dag van de Duurzaamheid: meer dan alleen spaarlampen vervangen

Vandaag op de Dag van de Duurzaamheid laten we in Nederland zien hoe we bewust omgaan met de aarde. Dit doen consumenten bijvoorbeeld door geen plastic tasjes meer aan te nemen of spaarlampen te vervangen door LED. Echter door hun woning (stapsgewijs) energiezuinig te maken, leveren ze een grote bijdrage aan het terugdringen van broeikasgassen. Voor bedrijven die huiseigenaren adviseren, subsidie- en financieringsvraagstukken helpen op te lossen en de uitvoering regelen, ligt een grote markt in het verschiet! Deze dag is een goede aanleiding om je op duurzameaanbieder.nl te presenteren aan huiseigenaren.

Speel in op vragen bij consumenten

Huiseigenaren lopen met vragen of ze het beste een warmtepomp of zonnepanelen kopen, of er verstandiger aan om hun huis te isoleren? Ze hebben geen zin om vandaag een isolatiespecialist over de vloer te hebben, en morgen een leverancier van zonnepanelen aan de keukentafel te hebben. De kracht van www.duurzameaanbieder.nl is dat woningeigenaren hier alleen bedrijven of consortia vinden die al deze kennis onder één dak hebben en met één aanspreekpunt naar de consument gaan.

Nog een beetje hulp nodig?

In Nederland komt steeds meer aandacht voor verduurzaming, dus grote kansen voor Duurzame Aanbieders. De website biedt de volgende hulpmiddelen om aan te kunnen sluiten:

Handreikingen
Om potentiele Duurzame Aanbieders te helpen om zich beter te profileren zijn 5 handreikingen ontwikkeld. Duurzame Aanbieders krijgen daarin tips en adviezen over: klantbenadering, kwaliteitsborging, samenwerkingsvormen, financierings- en maatregelconcepten. Deze handreikingen kunnen kosteloos gedownload worden.

In-house trainingen
Voor deze 5 onderwerpen zijn ook (in-house) trainingen ontwikkeld. Bedrijven kunnen zich hiervoor kosteloos inschrijven.

Succesverhalen van duurzame aanbieders
Aannemingsbedrijf W. Hartman & Zonen, Schilder- en onderhoudsbedrijf Schults Nederland en Installatiebedrijf Schouten gingen u voor en vertellen in een kort filmpje graag waarom zij zich hebben aangemeld.

Flyer
Alle voordelen van aanmelden als Duurzame Aanbieder staan samengevat in een flyer.
De duurzame aanbieder is een initiatief van Bouwend Nederland, UNETO-VNI, OnderhoudNL en BespaarLokaal.


DUURZAAMHEID

Contactpersoon bij dit bericht

Helen Visser

Programmamanager Duurzaamheid