Herstelwerk Groningen biedt werkzoekenden en bouwbedrijven perspectief

Door Redactie, 16 oktober 2018

Herstelwerk Groningen biedt werkzoekenden en bouwbedrijven perspectief

Door de aardbevingen in Groningen moet er schade aan woningen en gebouwen worden hersteld. In andere gevallen is versterking nodig. Hoewel dit natuurlijk een vervelende situatie is, biedt het ook kansen voor werkzoekenden. Het doel van het 1000-banenplan is dan ook te zorgen dat binnen vier jaar in totaal 1.000 werkzoekenden in de regio profiteren van dit werk.

Het 1000-banenplan is een breed gedragen initiatief waarvoor onder andere de provincie, betrokken gemeenten, arbeidsmarktregio Werk in Zicht (WIZ), werkgeversorganisaties en Bouwend Nederland de krachten bundelen. Samen willen zij binnen vier jaar duizend duurzame banen in de bouw en techniek realiseren voor werkzoekenden in de regio. Op die manier komt het extra werk dat het herstel oplevert ten goede aan mensen en bedrijven in het aardbevingsgebied.

Aanbestedingskalender

“De roep om vakmensen in de bouw en techniek is al groot”, zegt Carolien Doesburg, projectleider 1000-banenplan. “Die vraag neemt verder toe, omdat regionale werkgevers kansen krijgen bij de aanbesteding van herstelopdrachten. Dat biedt ook werkzoekenden perspectief op een baan.” Om een goed beeld van het aantal opdrachten te krijgen, is een aanbestedingskalender ingericht. Hier melden gemeenten hun opdrachten en aanbestedingen. Doesburg: “Dit overzicht geeft regionale bedrijven inzicht in het te verwachten werk en de benodigde vaardigheden. Daarnaast brengt het de mogelijkheden voor SROI (Social Return on Investment) in beeld.”

Kandidaten vinden

Hoewel er veel werk is, is het volgens Doesburg niet eenvoudig om voldoende kandidaten te vinden. Het 1000-banenplan is daarom ook in het leven geroepen om het aanbod duidelijk te maken. Via de portal Kansrijkberoep.nl kunnen mensen zich aanmelden voor een functie. De doelgroep is breed en varieert van mensen met een uitkering en statushouders tot zij-instromers. “Als er contact gelegd is, start de bemiddeling.”

Maatwerkopleiding

De kandidaten hebben naast goede begeleiding ook een opleiding nodig. Doesburg legt uit: “Om aan de eisen van bouwbedrijven te voldoen, bieden we kandidaten een praktijkgerichte maatwerkopleiding. We willen mensen naar een BBL begeleiden om ze een concreet vak te leren. Het opleiden gebeurt zoveel mogelijk lokaal en in nauwe samenspraak met de werkgevers. Dit kan via een opleidingsinstituut of als maatwerk binnen een bedrijf zelf.

Zij nemen de mensen uiteindelijk in dienst en de opleiding moet goed op hun wensen aansluiten. Om het opleidingsproces in de regio goed te kunnen organiseren, wordt aan een speciale subsidie gewerkt, dat proces is nu bijna afgerond. Informatie hierover is te vinden op www.1000banenplan.nl.”

Core business

Voor het opleiden van kandidaten voor het 1000-banenplan werkt WIZ onder andere nauw samen met SSPB Praktijkcentrum Bouw. “Het begeleiden, opleiden en plaatsen van mensen bij regionale bouwbedrijven is onze core business”, zegt directeur Eddy Schreijer. “Wij komen bij werkgevers over de vloer, weten wat er speelt en wat er nodig is in de bouw. Aan de andere kant hebben we alle faciliteiten en zeer ervaren praktijkinstructeurs. We helpen de beoogde 1.000 mensen dan ook graag aan een goede opleiding waarmee ze in de bouw en techniek aan de slag kunnen.”

Maatwerktraject

Nu het werkaanbod in Groningen groeit, dreigt er een tekort aan goed opgeleide mensen. Schreijer: “We moeten ook mensen buiten de reguliere stromen, zoals mbo’s en vmbo’s gaan opleiden. Kandidaten die aangemeld zijn bij het 1000-banenplan volgen bij ons een diagnostische week. Samen onderzoeken we dan of iemand gemotiveerd en leerbaar is. Vervolgens bepalen we een maatwerktraject met de juiste opleiding, bijvoorbeeld voor timmerman of metselaar. Voor timmermannen besteden we bijvoorbeeld aandacht aan het herstel van dakconstructies. Of kandidaten bouwen samen een klein huis in de werkplaats om te leren stellen, metselen, kozijnen te maken en te plaatsen of deuren af te hangen. Ze leren dingen die afgestemd zijn op de bouw- en herstelwerkzaamheden.”

Perspectief op een baan

Het SSPB biedt ook extra cursussen voor veilig werken met rolsteigers of bijvoorbeeld VCA. Ook communicatievaardigheden komen aan bod. “De eerste groep is inmiddels gestart en ze zijn heel enthousiast. Uit alles blijkt dat ze zin hebben om aan het werk te gaan. We bieden ze nu een traject met drie maanden opleiding en drie maanden stage. Aansluitend krijgen ze een dienstverband bij ons en gaan dan de praktijk in. Ze hebben echt perspectief op een baan. En dat is precies wat het 1000-banenplan wil bereiken.”

Op stoom

Het project is volgens Doesburg goed op stoom. “Het streven is glashelder: 1.000 mensen aan de slag in vier jaar. Het eerste jaar in nog niet voorbij en we hebben al bijna 200 mensen aan een baan geholpen. Dat succes is alleen mogelijk als iedereen bereid is samen te werken en snel te schakelen. Het is wel duidelijk dat die bereidheid er is; bij de gemeenten, opleiders en bouwbedrijven.”

Meer weten? Kijk dan op www.1000banenplan.nl en www.bouwendnederland.nl/aardbevingen.

Op woensdag 31 oktober organiseert Werk in Zicht het Werkfestival op het Suikerunieterrein in Groningen. Iedereen in Groningen of de kop van Drenthe die werk zoekt is hier welkom. Op verschillende kanspleinen zijn werkgevers te vinden. Via doe-activiteiten en workshops kan kennis worden gemaakt met een beroep. Bouwend Nederland roept leden op om zich aan te melden en te laten zien wat de bouw en infra voor moois te bieden heeft. Kijk voor meer informatie op www.werkfestival.nl.


ARBEIDSMARKT

Contactpersoon bij dit bericht

Alja Vos

Adviseur Sociale Zaken en Arbeidsmarkt