Wie niet BIMt mist de boot

Door R. (Ruben) Heezen , 22 oktober 2018

Wie niet BIMt mist de boot

De sprookjesachtige setting van de ledenvergadering IJmond Kennemerland straalde vooral rust uit, maar de lezingen in Chateau Marquette waren behoorlijk prikkelend en ontnuchterend.

Met Chateau Marquette had de afdeling IJmond Kennemerland een schitterende historische locatie uitgezocht voor de ledenvergadering van 18 oktober. Zijn huidige gedaante kreeg het kasteel in de 18e en 19e eeuw maar de vroegste geschiedenis voert terug tot 1250, zo leerden de circa 20 aanwezigen tijdens de rondleiding die aan de vergadering vooraf ging. De vergadering zelf besloeg aanzienlijk minder tijd, en was ook een stuk minder spectaculair dan de historie van Marquette. Het venijn zat in de staart, in de twee aansluitende lezingen. Die raakten beide aan het thema ‘Goed werkgeverschap’, en ze waren allebei best confronterend.

Rendement verzekerd

Arjan Walinga, Accountmanager Bouw Klein bij Bouwend Nederland, deed de leden van IJmond Kennemerland in een half uur uit de doeken waarom ze met BIM aan de slag moeten. Jongeren die nu MBO doen zijn van de digitale generatie, legde hij uit. Wil je een interessante werkgever voor ze zijn, dan zal je als bedrijf ook een werkomgeving moeten bieden waar ze hun ei kwijt kunnen. Digitaliseren dus, aan de slag met BIM, met 3D tekenen. Want doe je dat niet, dan kiezen ze voor de concurrent en kom je niet meer aan personeel.
Walinga gaf aan dat dat een realiteit is die hij regelmatig ziet; dat vooral veel kleine bedrijven geen mensen kunnen krijgen omdat ze niet innoveren en digitaal gaan. Probleem voor veel van die bedrijven is dat ze meer kosten moeten maken aan de voorkant zonder dat ze vooraf duidelijk zicht op het rendement hebben. Een argument dat ook in Chateau Marquette naar voren werd gebracht. Walinga gaf toe dat de omwenteling investeringen vraagt, maar benadrukt ook dat ze op enig moment worden terugverdient. Misschien minder snel dan door grotere bedrijven, maar uiteindelijk pluk je er als klein bedrijf ook de vruchten van een gedigitaliseerd voortraject. Al was het maar omdat fouten in de uitvoering vier keer zoveel geld kosten om te herstellen als fouten in de ontwerpfase. Een verkeerd geplaatste muur is in BIM immers aanzienlijk makkelijker te verplaatsten dan op de bouw zelf.
Arjan Walinga liet weten graag bereid te zijn om bij bedrijven langs te komen om samen te kijken hoe de stap naar digitalisering en BIM gezet kan worden.

Goed werkgeverschap

Aansluitend ging Ad van der Wiel van Bouwopleiders in op duurzame inzetbaarheid. Dat er op dat terrein nog veel te verbeteren valt, bleek al snel toen hij vroeg wie functioneringsgesprekken voert met het personeel en de medewerkers naar trainingen stuurt. Van der Wiel legde uit dat deze zorg voor je personeel er wél bij hoort als je goed werkgever wilt zijn. En dat het ook helemaal niet ingewikkeld en prijzig hoeft te zijn. Hij noemde een aantal stimuleringsmaatregelen die het peilen van behoefte bij werknemers en bijscholing heel laagdrempelig maken. En net als Arjan Walinga legde hij de link met instroom. Personeel kiest eerder voor aantrekkelijke werkgevers, en begeleiding en opleidingsmogelijkheden zijn dan domweg onontbeerlijk.


MODERN PERSONEELSBELEID EN DUURZAME INZETBAARHEID INFORMATISERING VAN DE BOUWKETEN DUURZAME INZETBAARHEID EN VOLANDIS

Over de auteur

R. (Ruben) Heezen