75.000 zij-instromers en herintreders maken kennis met de bouw & infra

Door K.A. (Kathelijne) Koster , 30 oktober 2018

75.000 zij-instromers en herintreders maken kennis met de bouw & infra

‘Ga jij het maken in de bouw & infra?’ is de kop van een artikel in het zojuist verschenen magazine WerkWijzer. Met een oplage van 75.000 wordt deze WerkWijzer verspreid onder decanen, loopbaanbegeleiders en UWV WERKbedrijven. Vele jongeren, zij-instromers en herintreders maken kennis met de vele mogelijkheden van studeren en werken in de bouw en infra!

De WerkWijzer is gestuurd naar VMBO- en MBO-scholen in Nederland. Ook decanen en loopbaanbegeleiders op ongeveer 850 scholen in Nederland krijgen de digitale versie toegestuurd, zodat zij het in hun lessen kunnen behandelen. Het magazine wordt door de UWV WERKbedrijven gebruikt om zij-instromers en herintreders te informeren over de vele mogelijkheden van de sector. Mooie voorbeelden van zij-instromers zijn Annemiek, die van journalist bouwvrouw werd en Hans die van de afdeling pensioenen naar een timmerwerkplaats ging. Bekijk hier het artikel.

Je gaat het maken

Klik hier voor meer informatie over de instroomactiviteiten van Bouwend Nederland rond de campagne ‘Je gaat het maken’. Ga naar jegaathetmaken.nl voor meer informatie en initiatieven gericht op jongeren en zij-instromers rond de instroomcampagne. Volg deze campagne ook op Instagram en YouTube.


ONDERWIJS EN OPLEIDING INSTROOMCAMPAGNE INSTROOM

Over de auteur

K.A. (Kathelijne) Koster

Campagnemanager Instroom