Studenten presenteren eindcase tijdens 9e Minor Cost Engineering

Door Hessel Heins-Wunderle , 08 november 2018

Studenten presenteren eindcase tijdens 9e Minor Cost Engineering

Op 6 november presenteerden zo'n 50 studenten hun eindcase tijdens de afsluiting van de 9e Minor Cost Engineering aan bedrijven en docenten van de Haagse Hogeschool en Hogeschool Rotterdam.

Hoe realiseer je woningbouw nabij een vliegveld waar ook nog eens een rijksweg loopt wat geen fysieke barrière mag zijn? Een lastige opgave voor de studenten Bouwkunde en Civiele Techniek zo bleek. Toch waren er ook nu weer studenten die verrasten, maar belangrijker nog het inzicht van de studenten in het belang van engineering met oog voor kosten is sinds hun deelname aan de minor Cost Engineering die dit jaar voor het 9e jaar op rij georganiseerd werd gegroeid.

Ton de Vries, kostenadviseur bij Rijkswaterstaat (één van de partners naast de leden van Bouwend Nederland) kon dan ook samen met Regiomanager Hessel Heins-Wunderle 3 van de 5 groepen hun certificaat uitdelen. De ervaring die de studenten hebben opgedaan bij de bedrijven werd door velen als heel nuttig ervaren. Tegelijkertijd is er ook nog het een en ander wat in het programma van de Minor aangescherpt kan worden. Vera van Rossem, adviseur Onderwijs & Arbeidsmarkt binnen regio Randstad Zuid, opvolger van Frank Slooten, gaat hier met Bram Kranenburg in januari 2019 mee aan de slag, zodat de jubileumeditie misschien alle voorgaande edities overtreft. Zowel leden als Hogescholen hebben hier alle vertrouwen in!


ONDERWIJS EN OPLEIDING BEROEPSONDERWIJS EN HOGER ONDERWIJS INSTROOM

Over de auteur

H.J. (Hessel) Heins-Wunderle

Regiomanager Randstad Zuid