Seminar Bouwvakker Gezocht belooft veel goeds

Door Jan Overtoom , 16 november 2018

Seminar Bouwvakker Gezocht belooft veel goeds

Veel eensgezindheid, goede ideeën en veelbelovende pilots; seminar Bouwvakker Gezocht – het eerste deel van de vierdelige serie ‘Wij bouwen de stad’ – dat donderdag 15 november door BAM en Pakhuis de Zwijger werd georganiseerd, zorgde voor een hoopvolle stemming.

Een breed palet aan belanghebbenden boog zich op donderdag 15 november in Pakhuis de Zwijger, over het razendlastige probleem waar de bouw zich voor gesteld ziet: het personeelstekort. Raadsleden en ambtenaren van de gemeente Amsterdam, onderwijsinstellingen, architecten, ontwikkelaars en uiteraard de bouwsector zelf werden aan de tand gevoeld door moderator Susanne Heering en zochten gezamenlijk naar oplossingen.

Binnenhalen en binnenhouden

Voor een goed begrip schetste Bouwend Nederland-voorzitter Maxime Verhagen de ernst van de situatie. Na een crisis die veel arbeidsplaatsen heeft gekost, draait de bouw weer op volle toeren. Maar schaarste van personeel wreekt zich, leidt tot hogere loonkosten en dus hogere prijzen. Wat gebouwd moet worden en wat gebouwd kan worden loopt absoluut niet meer synchroon. De productiviteit moet omhoog en daar is meer personeel voor nodig. Vorig jaar is Bouwend Nederland zelf al de campagne ‘Je gaat het maken’ gestart om de instroom van jeugd te bevorderen. Die ingestroomde jongeren behouden voor de sector is echter nog zo simpel niet. Onder meer René Cossé, directeur van Bouwmensen Amsterdam en Marjolein van Kooten, Opleidingsmanager Bouw, Infra & Onderhoud bij het ROC van Amsterdam gingen in op het binden van leerlingen. Opleidingen interessanter en dynamischer maken met meer en uitdagender werkzaamheden in de praktijk en uitnodigende onderwijslocaties zodat jongeren met plezier én trots hun opleiding volgen én afmaken, waren slechts enkele van de besproken ideeën.

(tekst loopt door onder de foto)

Plaatjes en uitleg

Het thema zij-instroom kwam eveneens aan de orde. Onder meer de statushouders zijn zeer interessant voor de bouw. Hier werpen echter zaken als de VCA-eis een te hoge drempel op. De eisen op veiligheidsgebied op zich zijn natuurlijk nodig, maar de opleiding en de toetsing moeten anders. Die zijn op dit moment immers erg tekstueel ingericht en dat zet anderstaligen op een onoverbrugbare achterstand. En dat terwijl zaken als bijvoorbeeld het dragen van een helm en veiligheidsschoenen en veilig steigers bouwen prima met beeld zijn over te brengen. Goed nieuws is dat rondom dit thema in december een pilot start in Amsterdam. Martin Eman, voorzitter van de afdeling Amsterdam van Bouwend Nederland bevestigde dat investeren in (anderstalige) medewerkers van groot belang is. Hij werkt, door schaarste op de arbeidsmarkt, al jaren met Slowaakse timmerlieden en heeft altijd geïnvesteerd in onder andere taalonderwijs en bijscholing: “Zo integreer je mensen in je bedrijf, dat is gewoon een noodzakelijkheid.” Ook over zij-instromers via het SROI-traject werd gesproken. Maxime Verhagen gaf bijvoorbeeld aan dat bouwers deze groep dolgraag aan het werk willen helpen, maar dat de kaartenbakken zo goed als leeg zijn. “De SROI-verplichting werk niet maar één kant op dus gemeenten, kom op met mensen”, was de oproep.

Robots

Een zowel verassende als verfrissende inbreng kwam er vanuit de TU Eindhoven; misschien moet het werk gewoon met minder mensen worden gedaan. Hoogleraar Constructief Ontwerpen Theo Salet nam de aanwezigen mee naar bouwplaatsen waar robots het zware en repeterende werk van mensen overnemen zodat die zich op minder zwaar en gevarieerder werk kunnen richten.

Grote stappen

Seminar Bouwvakker Gezocht bracht eigenlijk voor het eerst het hele brede palet aan belanghebbende partijen bijeen. Dat bleek uiterst waardevol want nu kon het arbeidsprobleem vanuit alle verschillende hoeken benoemd en besproken worden. En dat leidde tot een gezamenlijk constatering dat, willen we dit probleem kunnen oplossen, dat alleen maar door een gezamenlijke inspanning kan. Met een samenspel van alle aanwezige partijen en alle mogelijkheden die zijn besproken, kunnen echt grote stappen worden gezet. Dat niet alleen die behoefte, maar ook die wens er is, maakte het seminar goed duidelijk.

Om het seminar ‘Bouwvakker Gezocht’ in zijn geheel terug te kijken, klik op deze link: https://dezwijger.nl/programma/bouwvakker-gezocht


ARBEIDSMARKT ONDERWIJS EN OPLEIDING INSTROOM

Over de auteur

Jan Overtoom

Regiomanager Randstad Noord van Bouwend Nederland