Meld je nu aan voor de laatste plaatsen voor de training 'Bouwen met BENG en MPG' op 29 november in Den Bosch!

Door Redactie, 16 november 2018

Meld je nu aan voor de laatste plaatsen voor de training 'Bouwen met BENG en MPG' op 29 november in Den Bosch!

De regelgeving voor nieuwbouw rond materialen is ingrijpend veranderd. Ook omtrent energie zijn er grote wijzigingen op komst, maar zijn bedrijven in de bouw- en infrasector hier ook van op de hoogte? Uit een recentelijk enquête van Bouwend Nederland blijkt dat een groot aantal van de leden wel eens gehoord heeft van BENG, maar niet goed weet wat de gevolgen zijn voor hun bedrijf.

Sinds januari 2018 is een wettelijke grenswaarde ingevoerd voor de Milieuprestatieberekening Gebouwen (MPG). Deze berekent de milieubelasting van de materialen van een gebouw. De EPC in het Bouwbesluit wordt op korte termijn vervangen door BENG eisen (Bijna Energieneutrale Gebouwen). Voor alle nieuwbouw, woningbouw en utiliteit, geldt dat aanvragen van een omgevingsvergunning vanaf 1 januari 2020 moeten voldoen aan de BENG eisen.Voor overheids-gebouwen zelfs al vanaf 1 januari 2019.

Bouwend Nederland heeft onderzoek verricht naar de bekendheid van BENG bij zijn leden en met name of ze op de hoogte zijn van de veranderingen die BENG met zich mee zal brengen. Uit deze enquête blijkt dat meer dan 80% van onze leden niet op de hoogte is van wat dit nu precies inhoudt. Omdat dit een heel belangrijk thema is binnen de bouw- en infrasector en de bewustwording van BENG vergroot moet worden, organiseert de Bouwend Nederland Academy trainingen over bouwen met BENG. In deze training wordt je precies uitgelegd wat dit inhoudt en wat verandert er dan voor jou en jouw bedrijf.

Heb jij interesse in het volgen van deze training? Meld je dan nu snel aan voor de training van dinsdag 29 november 2018 want de plaatsen zijn beperkt.