Op bezoek bij De Duurzaamheidsfabriek Dordrecht

Door Yvonne Hiddink , 26 november 2018

Op bezoek bij De Duurzaamheidsfabriek Dordrecht

Bouwend Nederland afdeling Drechtwaard bezocht op 1 november jl. De Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht. De vierde etage van de Duurzaamheidsfabriek is ingericht op kennisdelen en ontmoeten, een goede match met de doelstelling van de afdeling. Ruim vijftig leden namen deel aan de rondleiding en hoorden het enthousiaste verhaal over de innovatieve manier van lesgeven.

De Duurzaamheidsfabriek biedt bedrijven en organisaties een unieke mogelijkheid om samen met onderwijsinstellingen en kennisinstituten te werken aan duurzame innovaties. De belangstelling van de aannemers ging met name uit naar het deel ingericht voor energietransitie. Hier krijgen zowel leerlingen van het ROC Da Vinci als zij-instromers de kans om kennis op te doen over isolatie, zonnepanelen, warmtepompen et cetera. 

Tijdens de vergadering zijn de leden ook bijgepraat over Veiligheid,  de wet private kwaliteitsborging en de stand van zaken over de instroom bij Bouwmensen Zuid-Holland Zuid. Gelukkig gaat het met de instroom in deze regio de goede kant op en met de mooie initiatieven die in deze regio worden genomen, kan het alleen nog beter gaan.


ARBEIDSMARKT ONDERWIJS EN OPLEIDING

Over de auteur

Y. (Yvonne) Hiddink

Bedrijfsadviseur Sociale Zaken